Tanović obišao radove na utopljavanju škole

Tanović obišao radove na energetskom utopljavanju Osnovne muzičke i baletske škole NS

04.02.2023. 11:10 / Izvor: Akta.ba
tanović

Načelnik Tanović obišao radove na energetskom utopljavanju objekta Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo je u novembru prošle godine potpisala Ugovor sa firmom "DEBOS" za izvođenje radova na provođenju mjera energetske efikasnosti na objektu Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.

Radovi su počeli početkom januara, a trenutno je u toku postavljanje prozora i vrata, dok je u prethodnom periodu postavljena hidroizolacija i termoizolacija na krovu objekta.

Ovim projektom planirani su i radovi na toplotnoj izolaciji svih vanjskih zidova, te ugradnja termoventila i kalorimetra, a sa ciljem unapređenja energetske efikasnosti i uštede energije, te poboljšanje rada i boravka učenika Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.

Osim učenika ove škole, ovaj objekat posjećuju i djeca koja pohađaju predškolsku nastavu Centra Vladimir Nazor, jer jedan sprat škole ustupljen Centru na korištenje.

Općinski načelnik Hasan Tanović danas je zajedno sa direktoricom škole Lamijom Šošić obišao izvedene radove.

Vrijednost projekta je 830.500 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo 580.000,00 KM, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH 126.000,00 KM, a ostatak sredstava u iznosu od 125.000,00 KM obezbjeđena su iz namjenskih sredstava Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije