Za rekonstrukciju ulica u Mrkonjić Gradu 917.000 KM

26.05.2016. 14:54 / Izvor: Akta.ba
Za rekonstrukciju ulica u Mrkonjić Gradu 917.000 KM

U Mrkonjić Gradu jučer su potpisani ugovori o rekonstrukciji gradskih ulica.

U Mrkonjić Gradu jučer su potpisani ugovori o rekonstrukciji gradskih ulica, te rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže, koji su vrijedni 917.000 KM. Ugovore su potpisali načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić i Trivun Milanović, direktor 'Mrkonjić puteva', kao i Milan Kovačević, finansijski direktor KP 'Park'.

Vrijednost projekta rekostrukcije gradskih ulica je 712.000 KM, a rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže 205.000 KM.

Načelnica Aničić rekla je da je riječ o dva vrlo značajna projekta za opštinu Mrkonjić Grad, te da je polije dugog niza godina i ulaganja u asfaltiranje seoskih ulica došlo vrijeme da se rekonstruišu i gradske ulice.

''Ovim projektom predviđena je rekonstrucija četiri gradske ulice Petra Kočića, Pavla Dževera, Njegoševa i dio ulice Jovana Raškovića, dužine oko dva kilometra sa odgovarajućim ivičnjacima i  trotoarima, te  srediti da bude funkcionalne i moderne. Pored toga radovi će obuhvatiti i nivelisanje postojećih slivnika i rešetki koje će omogućiti kvalitetniji odvod oborinskih voda sa saobraćajnice'', rekla je Aničićeva.

Dodajući da će u ulici Petra Kočića biti izvršena i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, te da će ove godine ona  zablistati u svom punom sjaju.

Rekonstrukciju gradskih ulica na javnom tenderu dobilo je preduzeće ''Mrkonjićputevi''. Direktor Trivun Milanović rekao je da čim komunalno preduzeće uradi svoj dio posla da će ući u obnovu i rekonstrukciju ulica, te da  je riječ o totalnoj rekonstrukciji.

Milan Kovačević, finansijski direktor KP ''Park'', koje će izvoditi radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Petar Kočić, rekao je da je riječ o starim azbestno-cementnim cijevima koje su dotrajale i koje je potrebno zamijeniti.

''Mještani ove ulice kao i Komunalno preduzeće imaju niz problema, a sve  zbog dotrajalosti cijevi, te je došlo vrijeme da se zamijenu. Mi već početkom sljedeće sedmice krećemo sa radovima, koji će biti organizovani u dvije smjene kako bi se što prije završili i kako bi mještani mogli nesmetano da dolaze do svojih posjeda'', rekao je Kovačević. Dodajući da je potrebno rekonstruisati oko 900 metara vodovodne i oko 340 metara kanalizacione mreže, s tim  da  je jedan dio kanalizacione mreže rekonstruisan ranije.

Radovi će se izvoditi fazno i sljedećim redosljedom:

1.      Ulica Petra Kočića u Novom Naselju - dužina 890 metara,

2.      Ulica Pavla Dževera – dužina 215 metara

3.      Ulica Njegoševa – dužina 335

4.      Ulica Jovana Raškovića (dio) – dužina 396 metara

Opština Mrkonjić Grad do kraja ove godine realizovaće još  nekoliko manjih projekta koji se tiču asfaltiranja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije