Za adaptaciju šetališne staze na Zelenkovcu 77.000 KM

25.06.2016. 11:44 / Izvor: Akta.ba
Za adaptaciju šetališne staze na Zelenkovcu 77.000 KM

Vrijednost projekta je 77.000 KM, od čega je Opština Mrkonjić Grad izdvojila oko 40.000KM, a ostatak UNDP i Vlada Švajcarske.

U Eko zoni Zelenkovac kod Mrkonjić Grada danas su predstavnici opštine Mrkonjić Grad i firme “BH4” iz Jajca potpisali ugovor o izvođenju radova na adaptaciji šetališne staze na Zelenkovcu. Vrijednost projekta je 77.000 KM, od čega je opština Mrkonjić Grad izdvojila oko 40.000KM, a ostatak UNDP i Vlada Švajcarske.

Jelena Pena, iz odjeljenja za prostorno planiranje i komunalne poslove opštine Mrkonjić Grad, kaže da je ovo bitan projekat sa aspekta turizma pogotovo što je realizacija planirana kada je povećan broj posjetilaca .

''Radovi se odnose na postavljanje ekološke podloge ''landlok'', postavljanje drvenih mostića, instaliranje led rasvjete i postavljanje  klupa za sjedenje'', kazala je Pena i dodala da je rok završetka radova 31. juli.

Projekat se realizuje  u okviru projekta među opštinske saradnje između opština Mrkonjić Grad i Jajce. Međuopštinska saradnja se provodi u okviru projekta Integrisanog lokalnog razvoja koji je zajednička inicijativa UNDP-a i  Vlade Švajcarske.

''Ovo je među prvim projektima  koji se realizuje u okviru međuopštinske saradnje i osnovni cilj je unapređenje i promocija turističke ponude između dvije opštine'', kazala je Pena.

Predsjednik ekološkog pokreta Zelenkovac Borislav  Boro Janković je zadovoljan što će se uraditi šetališna staza.

''Vrlo je bitno da se uradi taj put, stalno smo  ga popravljali,a sad će biti mnogo pristupačnije. Značajno je što će projekat biti završen do početka čuvenog međunarodnog džez festival koji će se ovdje održati krajem jul'', istakao je Janković.

Na Zelenkovcu će tokom ljeta pored pomenutog džez festival, na kojem će nastupiti poznati umjetnici poputa Vlatka Stefanovskog, Vasila Hadžimanova i mnogih drugih, biti organizovani  i brojni drugi kulturni i zabavni sadržaji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije