Investicije / PROJEKTI

Za regulaciju riječnih korita i zaštita od poplava u KS izdvojeno 2,7 mil. KM

03.07.2019. 08:35 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je izdvojilo sredstva u iznosu od 2.768.216 KM za sufinansiranje riječnih korita i zaštitu od poplava na području Kantona Sarajevo za ovu godinu, a na osnovu "Programa utroška finansijskih sredstava za regulaciju riječnih korita i zaštitu od poplava, vodosnabdijevanja i odvodnju voda" koju je usvojila Vlada Kantona Sarajevo.

Ovim povodom, resorni ministar Haris Bašić i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić potpisali su danas sporazume sa dogradonačelnikom Grada Sarajeva Milanom Trivićem, te načelnicima i predstavnicima općina.

Kako je navedeno, Ministarstvo privrede je zajedno sa općinama usaglasilo projekte iz oblasti regulacije riječnih korita II kategorije, za koje je izrađena projektna dokumentacija, te pribavljena saglasnost i dozvole za njihovu realizaciju u 2019.godini.

Nadzor nad izvođenjem radova provodit će Zavod za izgradnju KS, dok će resorno ministarstvo pratiti realizaciju ovih projekata na terenu, ali i kroz dostavljenu dokumentaciju od Zavoda i općina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije