Investicije / PROJEKTI

Za sanaciju i opremanje Narodne biblioteke u Kotor Varošu 30.000 KM

11.04.2018. 09:39 / Izvor: Akta.ba

Narodna biblioteka Kotor Varoš počela je sa realizacijom projekta vrijednog 30.000 KM, koji joj je odobrilo Ministarstvo civilnih poslova BiH u okviru granta za sufinansiranje ustanova kulture u BiH za 2017. godinu.

Projektom je planirana adaptacija kompletnog dječijeg odjeljenja, što uključuje ugradnju novih polica, zamjenu stolarije u odjeljenju za djecu i dječijem izložbenom prostoru, nabavka polica sa staklenim vratima i računarske opreme.

Direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić rekla je Srni da je u prvoj fazi planirana zamjena stolarije i renoviranje unutrašnjosti ove ustanove.

"Sredstvima koja smo dobili za ovaj projekat renoviraćemo unutrašnjost biblioteke i zamijeniti stare i dotrajale police u dječijem odjeljenju, a konačno ćemo opremiti kutak za čitaonicu, gdje će studenti i učenici moći nesmetano da uče i rade na računaru", istakla je Vasićeva.

Sanacija unutrašnjosti Narodne biblioteke Kotor Varoš je počela prije deset dana, a završetak svih radova planiran je krajem juna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije