Siniša Adžić predložen za novog predsjednika Uprave Nove banke

31.12.2020. 08:04 / Izvor: Akta.ba
Siniša Adžić predložen za novog predsjednika Uprave Nove banke

Nadzorni odbor Nove banke a.d. Banjaluka predložio je za imenovanje novog predsjednika Uprave Sinišu Adžića.

Nadzorni odbor Nove banke a.d. Banjaluka predložio je za imenovanje novog predsjednika Uprave Sinišu Adžića. Navedeno imenovanje predmet je odobrenja Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Siniša Adžić ima dugogodišnje iskustvo u bankarstvu i na poziciju predsjednka Uprave dolazi iz UniCredit Bank d.d. Mostar, gdje je obavljao funkciju izvršnog direktora, člana Uprave za korporativno i investiciono bankarstvo. Prje toga, bio je član Uprave UniCredit Bank a.d. Banjaluka nadležan za korporativno i investiciono bankarstvo, te maloprodaju. U dosadašnjem radu pokazao je visok nivo profesionalnosti i ostvarivao je izuzetne rezultate kroz realizaciju ciljanog tržišnog učešća, upravljanje razvojem proizvoda i usluga, kao i podizanje kvaliteta usluga. Bogato iskustvo upotpunio je brojim edukacijama iz oblasti bankarstva, digitalne transformcije i upravljanja ljudskim resursima. Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Na čelo najveće domaće banke Adžić dolazi u trenutku kada njena aktiva iznosi 2,23 milijarde KM, dok kapital iznosi 181 milion KM. Nova banka će, usprkos pandemiji, 2020. godinu završiti sa neto dobiti od 12 miliona KM. Krajem decembra Banka je uspješno dokapitalizovana putem javne ponude akcija na berzi, sa ciljem povećanja osnovnog kapitala i stope regulatornog kapitala, u skladu sa strateškim planom.

"Vjerujem da će gospodin Adžić uspješno nastaviti ostvarivati planove koje je Banka dugoročno zacrtala, te da će donijeti novu snagu i svježiju perspektivu u poslovanju", izjavio je Goran Radanović, predsjednik Nadzornog odbora Nove banke.

Nova banka je razvila nove digitalne kanale prodaje, omogućavajući svojim klijentima da brzo i jednostavno pristupe bankarskim uslugama, te u narednom periodu očekuje dalje povećanje obima poslovanja. Banka je spremna da se susretne sa izazovima koje nosi savremeno bankarstvo, blagovremeno i efikasno prilagođavajući svoje poslovne modele novim trendovima i zahtjevima tržišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital