Banka Srpske usvojila novi logotip

18.03.2014. 08:29 / Izvor: eKapija.ba
Banka Srpske usvojila novi logotip

Usvajanjem novog logotipa Banka Srpske a.d. Banja Luka će pored imena imati i kompletiran novi vizuelni identitet, čime će moći nastaviti dobro započeto poslovanje u društveno odgovornom duhu.

Usvajanjem novog logotipa Banka Srpske a.d. Banja Luka će pored imena imati i kompletiran novi vizuelni identitet, čime će moći nastaviti dobro započeto poslovanje u društveno odgovornom duhu.

Nakon što je zvanično završen konkurs za izgled novog logotipa Banke Srpske na kome su studenti grafičkog dizajna iz čitave Republike Srpske ponudili svoja rješenja, stručna komisija koju su sačinjavali šef marketing sektora Banke Srpske Dejan Kusturić, agencija Info 5 i agencija Represent Communications iz Beograda, imala je zadatak da ocjeni i rangira 71 idejno rješenje od 20 različitih kandidata.

Nakon tri preliminarna kruga, odabrano je i pobjedničko rješenje čiji je tvorac Dejan Jović, apsolvent Univerziteta za poslovne studije u Banja Luci, kome je jučer na konferenciji za medije generalni direktor Banke Srpske Zdravko Trivunčić uručio nagradu od 3.000 KM.

Završetak ribrendiranja svih filijala u sistemu banke Srpske se očekuje početkom maja, nakon pribavljanja sve dokumentacije neophodne za realizaciju tih aktivnosti.

Banka Srpske će u skladu sa svojim imenom na bankarskom tržištu biti prepoznatljiv faktor stabilnosti i uspjeha. Prema navedenom cilju Banka će ići korak po korak, nastojeći da se u svakom danu vidi napredak u poslovanju.

Iako težak zadatak, uzimajući u obzir stanje koje je nova uprava zatekla, u banci su optimistični i sigurni da će posvećenost poslu i razrešavanju svih prethodnih i predstojećih problema, kvalifikovan stručni kadar i motivacija proistekla iz privilegije da nose epitet prve nacionalne banke, rezultirati upravo onim što i sami žele i što se od njih očekuje.

„Posebno zadovoljstvo u kreiranju brenda prve nacionalne banke u Republici Srpskoj nam je pričinilo uključivanje mladih, perspektivnih i ambicioznih ljudi naše zemlje u stvaranje imidža koji će, kroz njihovu kreativnu ekspresiju, zaista i zaživjeti kao simbol stabilnosti, pripadnosti, sigurnosti i posvećenosti cilju kakav želimo da budemo svim našim trenutnim i budućim klijentima. Studentskoj radionici, koju smo povodom izrade logotipa organizovali 23. decembra 2013. na Tehnološkom fakultetu u Banja Luci  prisustvovali su studenti svih akreditovanih fakulteta, koji u svom obrazovnom programu sadrže grafički dizajn, iz čitave Republike Srpske“, rekao je Trivunčić.

U periodu od mjesec dana, do 23. januara ove godine, kako je dodao, pristiglo im je 71 rješenje od kojih su, nakon nekoliko krugova selekcije stručne komisije, odabrali pobjedničko rješenje Dejana Jovića, saopćeno je iz Banke Srpske.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital