Ministarstvo finansija i trezora bira banku za oročavanje viška novca

11.09.2017. 10:57 / Izvor: Akta.ba
Ministarstvo finansija i trezora bira banku za oročavanje viška novca

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine objavilo je javni poziv za prikupljanje ponuda za nabavku usluga izbora poslovnih banaka.

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine objavilo je javni poziv za prikupljanje ponuda za nabavku usluga izbora poslovnih banaka za kratkoročno oročavanje sredstava koja se nalaze na Jedinstvenom računu trezora, a koja u datom trenutku nisu potrebna za budžetske namjene

Ministarstvo poziva sve zainteresovane banke da učestvuju u izboru poslovnih banaka za pružanje usluga oročavanja sredstava Ministarstva finansija i trezora BiH.

Usluge obuhvataju otvaranje računa za prenos novčanih sredstava, oročavanje novčanih sredstava na određeni period, obračun i pripis kamata, dostavljanje kamatnog lista za protekli period i prenos sredstava prije i nakon isteka perioda oročavanja na račun Ministarstva.

Pravo učešća po ovom pozivu imaju sve zainteresovane poslovne banke koje ispunjavaju uvjete predviđene u tenderskoj dokumentaciji i koje blagovremeno dostave kompletnu i urednu dokumentaciju, navodi se u pozivu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital