Kapital / IZVJEŠTAJI

Brčko distrikt utvrdio prijedlog budžeta za 2017. od 192 mil KM

24.02.2017. 10:41 / Izvor: SRNA

Vlada Brčko distrikta danas je na vanrednoj sjednici utvrdila Prijedlog budžeta distrikta Brčko za fiskalnu 2017. godinu u iznosu od 192 miliona KM koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

"S obzirom na to da su već uveliko probijeni rokovi za donošenje budžeta za ovu godinu, cilj nam je bio da ovaj radni materijal bude upućen u skupštinsku proceduru što prije i nadam se da će budžet biti usvojen najkasnije do kraja aprila", rekao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

On je rekao da predstoji još mnogo posla do konačnog usaglašavanja kako bi dobili budžet koji odgovara potrebama institucija i građana distrikta.

Direktor Direkcije za finansije Mato Lučić istakao je da je budžet uravnotežen kada su u pitanju prihodi i rashodi, te da će zaključci, koji su takođe usvojeni na današnjoj sjednici Vlade, doprinijeti tome da se stvori pozitivna razlika za kapitalni budžet.

Prema njegovoj ocjeni, mnogo je nerealnih zahtjeva Vladinih odjeljenja i institucija distrikta Brčko.

Na sjednici je usvojeno i nekoliko zaključaka i smjernica za dalji rad, među kojima su zaduženja Direkciji za finansije i svim Vladinim odjeljenjima i institucijama distrikta Brčko da analiziraju prihode za 2017. fiskalnu godinu.

Jedan od zaključaka tiče se i zahtjeva budžetskih korisnika za kapitalni budžet koji su kao takvi proslijeđeni Skupštini na razmatranje i usvajanje kao prioritet u finansiranju kapitalnih projekata.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital