Cimos ponuđen na prodaju

20.08.2015. 16:35 / Izvor: seebiz.eu
Cimos ponuđen na prodaju

Cimos Koper, koji je sredstvima poreznih obveznika, spašen oko 200 milijuna eura duga, ponuđen je na prodaju, izvještava ljubljanski Dnevnik.

Cimos Koper, koji je sredstvima poreznih obveznika, spašen oko 200 milijuna eura duga, ponuđen je na prodaju, izvještava ljubljanski Dnevnik.

Konzutantska tvrtka Ernst & Young. koja usmjerava proces prodaje jučer je raspisala javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju Cimosa. Rok za dostavu ponuda i drugi prodajni uvjeti nisu otkriveni, a sve relevantne informacije zainteresirani kupci mogu dobiti od Emst & Younga.

lako su se u Ministarstvu financija Slovenije zauzimali da se Cimos prodaje kao cjelina, kako je vidljivo iz poziva za nadmetanje, to se možda neće dogoditi.

Cimosov poslovni centar šasija i karoserija se u stvari može prodati drugom investitoru. Nije isključeno da je Društvo za upravljanje potraživanjima banaka (DUTĐ), koje, prema pojašnjenjima Slovenskog državnog holdinga (SDH) usmjerava sve prodajne aktivnosti, već pronašlo kupca za ovaj program. Prema DUTB-u u Cimos pivenstveno prodaju kao cjelinu. Ako bude moguće postići višu otkupnu cijenu, prodavat će odvojeno poslovnu jedinicu Kinematika, dodali su.

Osim pogonskih sistema, poslovna jedinice šasija i karoserija se uvršatava među perspektivnije proizvodne programe Cimosa. Koliko prihoda ostvaruju proizvodnjom šasija i karoserija u Cimosu nisu željeli otkriti, a prema neslužbenim informacijama otprilike četvrtinu. Za proizvođače automobila Cimos je dugogodišnji dobavljač šasija i karoserija, pri čemu lijepe mogućnosti za rast predstavljaju pedalni sklopovi i pomoćne kočnice.

Za kupnju Cimosa već dugo vremena postoji rastući interes. To je u jednom od intervjua nedavno pojasnio voditelj upravljanja potraživanjima u DUTB-u Janne Harjunpaa.

Prema neslužbenim informacijama za kupnju su zainteresirani strateški investitori i finansijski fondovi. Među njima će biti američka grupa Dura Automotive Systems, u kojoj je u prošlosti jednu od vodećih funkcija držao Gerd Rosendahl, a koji je na početku jula postao predsjednik Cimosove Uprave.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital