Spajaju se firme G-Agrokomerc i AC Food

06.06.2022. 15:49 / Izvor: Akta.ba
firme

Firma G-Agrokomerc biće pripojena AC Food iz Velike Kladuše, navedeno je u obavještenju o pokretanju postupka spajanja, saznaje Akta.ba.

Firma G-Agrokomerc biće pripojena AC Food iz Velike Kladuše, navedeno je u obavještenju o pokretanju postupka spajanja, saznaje Akta.ba. 

Kako je istaknuto, objavljuje se pokretanje postupka za statusnu promjenu spajanje uz pripajanje privrednog društva koje u pravnom prometu posluje pod nazivom AC Food doo, kao društva sticaoca, i privrednog društva koje u pravnom prometu posluje pod nazivom G-Agrokomerc doo Sarajevo, kao društva koje se pripaja društvu sticaocu.

"Cjelokupna imovina, prava i obaveze firme G-Agrokomerc kao društva koje prestaje da postoji pripajanjem, a koje su nastale do dana registracije statusne promjene kod nadležnog suda, prelaze na privredno društvo AC Food kao društva sticaoca", navedeno je u obavještenju. 

Da podsjetimo, 2018. godine u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši održana je sudska prodaja posljednje trećine Agrokomerca, odnosno pogona tvornice biskvita, čokolade i kakaa, a kao pobjednik je izašla kompanija AC Food Velika Kladuša, članica AS grupacije.

AC Food je na prodaji koju je organizirao Općinski Sud u Velikoj Kladuši 12. januara proglašen za najpovoljnijeg ponuđača za Agrokomercovu tvornicu biskvita u Velikoj Kladuši sa ponuđenim iznosom od 2.406.500 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital