nakon neuspjele prve prodaje

Prodaje se imovina Agrokomerca, cijena drastično snižena

11.10.2023. 09:12 / Izvor: Akta.ba
agrokomerc

Razlika u odnosu na prethodni poziv je da se sada nekretnine neće moći prodati ispod trećine utvrđene vrijednosti.

Nakon neuspjele prve prodaje 3. oktobra, Opštinski sud u Cazinu zakazao je za 9. novembar drugu prodaju usmenim nadmetanjem nekretnina Agrokomerca koje uključuju poslovni kompleks sa Mesnom industrijom Pjanići i pripadajućim zemljištem.

Početna cijena za nekretnine, koje obuhvataju poslovnu zgradu u privredi površine 31.898 m2 i zemljište uz zgradu površine 80.815 m2 u k.o. Pjanići te Mesnu industriju Pjanići, odnosno zgradu površine 29.046 m2 u k.o. Tržačka Raštela, ostala je ista 35,1 miliona KM. 

Razlika u odnosu na prethodni poziv je da se sada nekretnine neće moći prodati ispod trećine utvrđene vrijednosti, dok je na prvom ročištu to bila polovina utvrđene vrijednosti.

Nerketnine se prodaju na zahtjev tražitelja izvršenja, velikog broja fizičkih i pravnih lica, radi naplate potraživanja.

Iz Kluba laburista BiH upozorili su da je imovina koja se prodaje državna i da ona može ići u samo u privatizaciju, a nikako u direktnu prodaju putem suda, no sud ove primjedbe nije uvažio.

U Agrokomercovoj Mesnoj industriji Pjanići se nekada prerađivalo meso purana. Tu je smještena i kafilerija koja je svrstala Agrokomerc u jednog od najvećih proizvođača stočnog brašna. 

Značajan dio imovine Agrokomerca ranije je prodat AC Foodu, iz sastava AS Holdinga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije