Traže rješenja za ostatak koncerna

Njemačka kompanija preuzela maloprodajni odjel Studio Moderne

12.07.2023. 10:44 / Izvor: Akta.ba
dormeo

Još se traže rješenja za ostatak koncerna, koji je navodno pred bankrotom.

Studio Moderna je nakon nedavne rasprodaje robnih marki prodala i maloprodaju. Kupio ga je trgovac madracima Matratzen Concord iz Njemačke, rekao je za Finance osnivač i vlasnik Studija Moderna Sandi Češko. Još se traže rješenja za ostatak koncerna, koji je navodno pred bankrotom, prenosi seebiz.eu.

Matratzen Concord je u vlasništvu kineskog biznismena koji je također bio dobavljač za Studio Moderne. Dio koji je njemačka tvrtka sada otkupila od Studija Moderna predstavlja oko četvrtinu dosadašnjih prihoda, navodi list.

“Još uvijek restrukturiramo ostale dijelove Studija Moderna, još ne mogu reći više”, rekao je za Finance Česko. Sredinom svibnja prodao je robne marke Dormeo, Delimano, Rovus i Top Shop švicarskoj tvrtki Dormeo poduzetnika Darka Horvata.

Češka je lani u travnju preko financijskog holdinga Studio Moderna Founders ponovno preuzela nizozemsku tvrtku Studio Moderna Holdings koju je prethodno prodala fondovima raznih investitora. Prema pisanju lista, tvrtka je već tada bila u problemima, koje su produbili ruski napad na Ukrajinu i sankcije protiv Rusije.

Kako je Češko danas rekao za Financam, zaposlenici Studija Moderna danas su primili plaće za svibanj. "Ne planiramo kašnjenje isplate junske plate", dodao je Češko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital