RS: Opštine zadužene 333 miliona KM

21.10.2013. 09:29 / Izvor: SRNA
RS: Opštine zadužene 333 miliona KM

Od 63 jedinice lokalne samouprave, kreditno zaduženje ima njih 53. Bez kreditnog zaduženja kod domaćih banaka su Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Jezero, Krupa na Uni, Kupres, Rogatica, Rudo, Srebrenica i Šekovići.

Zaduženje opština i gradova u Republici Srpskoj zaključno sa 31. avgustom iznosi 333.056.655 KM, rečeno je Srni u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave.

Najzaduženije opštine su Kneževo, Pelagićevo i Pale, te gradovi Doboj i Banjaluka.

"Od 63 jedinice lokalne samouprave, kreditno zaduženje ima njih 53. Bez kreditnog zaduženja kod domaćih banaka su Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Jezero, Krupa na Uni, Kupres, Rogatica, Rudo, Srebrenica i Šekovići", ističu u Ministarstvu prave i lokalne samouprave.

Opštine Vukosavlje, Krupa na Uni, Rogatica i Šekovići imaju saglasnost Ministarstva finansija za kreditno zaduženje kod Evropske investicione banke po projektu "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske".

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske podsjećaju da svake godine rade rang-listu stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

"Na osnovu rang-liste, vidljivo je da su izvjestan pomak u razvoju proteklih godina napravile Derventa i Modriča, koje su iz srednje razvijenih prešle u rang razvijenih opština RS", navode u resornom ministarstvu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital