Pevec povećao prihode za 13,4 posto, otvara novi centar

31.03.2014. 13:36 / Izvor: Poslovni dnevnik
Pevec povećao prihode za 13,4 posto, otvara novi centar

​Pevec je ostvario prihode od prodaje u iznosu od gotovo 724 milijuna kuna, što je za 13,4% više nego godinu dana ranije.

Pevec je ostvario prihode od prodaje u iznosu od gotovo 724 milijuna kuna, što je za 13,4% više nego godinu dana ranije.

Društvo Pevec d.d. u 2013. godini ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od gotovo 724 milijuna kuna, što je za 13,4% više nego godinu dana ranije. Neto dobit za prošlu godinu iznosi gotovo 15 milijuna kuna, što predstavlja značajan porast u odnosu na prethodnu godinu (u 2012. neto dobit je iznosila oko šest milijuna kuna). Sve profitne marže tijekom 2013. godine bilježe rast pa je EBITDA s 1,1% porasla na 2,95%, dok je EBIT marža s 0,69% porasla na 2,10%, priopćeno je iz kompanije.

Društvo Pevec d.d. je tijekom 2013. godine nastavilo proces konsolidacije poslovanja, unapređenje poslovnih procesa i organizacije te razvoj informatičke strukture, što će se kontinuirano provoditi i tijekom ove godine.

Pevec d.d. otvorio je prošle godine dva nova prodajna centra, u Novom Zagrebu i Makarskoj, a broj zaposlenih povećan je u 2013. godini za 79 djelatnika pa su lanjsku godinu zaključili s 956 zaposlenih. Valja dodati kako je već tijekom ove godine društvo otvorilo prodajni centar u Kaštel Sućurcu, a u svibnju Pevec d.d. otvara novi, četvrti prodajni centar u Zagrebu na istočnom ulazu Zagreb-Sesvete, odnosno 14. u Hrvatskoj, a broj zaposlenih premašit će tisuću, kaže se u priopćenju.

Povodom objave rezultata poslovanja društva Pevec d.d. za 2013. godinu predsjednik Uprave Darko Šket je istaknuo sljedeće: "Iza nas je izazovna poslovna godina u kojoj smo unatoč padu kupovne moći i loše gospodarske situacije ostvarili dobar rezultat. On je, prije svega, posljedica iznimnog angažmana mojih suradnika koji su pokazali kako se zahvaljujući znanjima i sposobnostima nositi s izazovima tržišta. S druge strane, potrošači nam svakim danom poklanjaju povjerenje i iznova se vraćaju, čime dobivamo potvrdu da dobro radimo. Također, s našim poslovnim partnerima, dobavljačima roba i usluga, stvorili smo i stvaramo međusobno povjerenje na zdravim osnovama te zajednički kreiramo najbolji prepoznatljiv asortiman roba iz naše ponude. Rezultati za 2013. nas obvezuju da budemo još bolji, energičniji i kreativniji te tijekom ove godine zacrtane planove uspješno realiziramo."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital