Propala i druga licitacija za bijeljinsku "Šećeranu"

19.01.2017. 09:20 / Izvor: capital.ba
Propala i druga licitacija za bijeljinsku 'Šećeranu'

Stečajni upravnik Fabrike šećera Lazo Đurđević potvrdio je da ni za drugu licitaciju nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ni druga licitacija za prodaju bijeljinske Fabrike šećera u stečaju nije uspjela, jer nije bilo zainteresovanih kupaca za kupovinu imovine koja je danas ponuđena za 16,5 miliona KM.

Procijenjena vrijednost imovine „Šećerane“ iznosi 23,74 miliona KM, a na današnjoj licitaciji je ponuđena po cijeni od 70 odsto procijenjene vrijednosti. Međutim, i pored toga nije bilo interesa kupaca.

Stečajni upravnik Fabrike šećera Lazo Đurđević potvrdio je da ni za drugu licitaciju nije bilo zainteresovanih kupaca, niti je bilo uplaćenih kaucija.

"Komisija je to sve konstatovala i sačinila zapisnik, nakon čega će biti održana sjednica Odbora povjerilaca, da bismo se dogovorili kako dalje. Imamo skupštinsku odluku o objavljivanju i treće licitacije, kada će imovina Šećerane biti ponuđena za 50 odsto procijenjene vrijednosti", izjavio je Đurđević.

Đurđević kaže da će u narednoj sedmici vjerovatno biti objavljena nova licitacija koja bi trebalo da bude održana krajem februara.

Ukoliko ni treća licitacija ne bude uspješna, onda će o daljim potezima odlučivati Skupština povjerilaca, jer ne postoje odluke o uslovima i načinu unovčavanja imovine nakon treće licitacije.

Priznata  potraživanja povjerilaca iznose oko 16,5 miliona KM, dok obaveze prema radnicima iznose oko sedam miliona maraka. Đurđević nije mogao da se izjasni o sudbini „Šećerane“, istakavši da bi najbolje bilo da tu fabriku neko kupi, reorganizuje, te da potencijalni strateški partner nastavi proizvodnju šećera.

On je izjavio da je bilo više zainteresovanih kupaca, ali, niko do sada nije ponudio konkretnu ponudu za kupovinu Fabrike šećera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital