Prošlogodišnji budžet Brčko distrikta ostvaren gotovo 102 odsto

Kapital / IZVJEŠTAJI

Prošlogodišnji budžet Brčko distrikta ostvaren gotovo 102 odsto

11.04.2017. 08:19 / Izvor: SRNA

Budžet Brčko distrikta za prošlu godinu izvršen je gotovo 102 odsto, pri čemu je bilo prikupljeno nešto više od 202 miliona KM, rekao je danas direktor brčanske Direkcije za finansije Mato Lučić.

"Tokom 2016. godine prikupili smo za četiri odsto više novca u odnosu na 2015. godinu. Od poreza smo naplatili 188,6 miliona KM, te 13,7 miliona neporeskih prihoda", naveo je Lučić na sjednici brčanske Vlade.

On je, između ostalog, istakao veoma nizak utrošak novca predviđenog za kapitalne izdatke, pošto je od planiranih 26,4 miliona potrošeno tek 2,3 miliona KM.

Na sjednici je donesena odluka o formiranju Komisije za nostrifikaciju diploma stečenih u inostranstvu, a, prema riječima šefa Odjeljenja za obrazovanje Senada Osmanovića, postupak će biti besplatan u Brčkom i moći će da se obavi za nekoliko dana.

Na današnjoj sjednici Vlade Pravobranilaštvo distrikta zaduženo je da do srijede, 12. aprila, dostavi detaljniju analizu stečajnog postupka "Novog Bimeksa", kako bi Vlada odobrila novac za sudske troškove za nastavak postupka koji se vodi pred Osnovnim sudom distrikta Brčko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital