Sparkasse Banka dobila priznanje Zlatni BAM za poseban doprinos promociji risk menadžmenta u BiH

20.09.2021. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Sparkasse Banka dobila priznanje Zlatni BAM za poseban doprinos promociji risk menadžmenta u BiH

Stručni žiri prepoznao je Sparkasse Banku kao lidera u promociji najviših standarda upravljanja rizicima u bankarstvu.

Na dodjeli priznanja najuspješnjim bankama u BiH koju tradicionalno provodi finansijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH", Sparkasse Banka odnijela plaketu "Zlatni BAM" za poseban doprinos promociji risk menadžmenta u BiH.

Pored priznanja za najbolje finansijske pokazatelje, na manifestaciji "Večer bankara" uručena su posebna priznanja za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima.

U toj kategoriji, stručni žiri prepoznao je Sparkasse Banku kao lidera u promociji najviših standarda upravljanja rizicima u bankarstvu.

Ova banka se u proteklim godinama izdvajala upravo po fokusu na stabilnost poslovanja, vodeći se činjenicom da samo jedna stabilna banka može garantovati sigurnost sredstava svojim depozitarima, biti snažan partner svojim investitorima i konačno, adekvatno podržavati ekonomski rast zemlje kroz kreditiranje.

Važnost upravljanja rizicima u bankarstvu kao glavne odrednice stabilnosti, Sparkasse Banka promiče kroz individualni angažman njenih eksperata u stručnoj zajednici, ali prije svega kroz poslovnu politiku, standarde i prakse same institucije koje svakodnevno, timski provode svi njeni uposleni. Direktorica Sektora za upravljanje strateškim rizicima Slađana Čengić je prilikom preuzimanja priznanja izrazila veliko zadovoljstvo što je stručna zajednica to i prepoznala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital