Svjetsa berza

Wall Street: Indeksi pali, čeka se podatak o inflaciji

09.05.2023. 16:37 / Izvor: seebiz.eu
Svjetske berze

Američki indeksi su u utorak pali dok su se ulagači pripremali za ključna izvješća o inflaciji koja bi trebala biti objavljena kasnije tijekom tjedna i napredak u vezi s ograničenjem duga SAD-a.

Američki indeksi su u utorak pali dok su se ulagači pripremali za ključna izvješća o inflaciji koja bi trebala biti objavljena kasnije tijekom tjedna i napredak u vezi s ograničenjem duga SAD-a.

S&P 500 je oslabio 0,46% na 4.119,17, a Nasdaq Composite je srezan 0,6% na 12.179,55. Dow Jones je pao 0,17% na 33.561,81.

Predsjednik Joe Biden domaćin je sastanka s predsjednikom Zastupničkog doma Kevinom McCarthyjem u utorak poslijepodne. Obje su strane upozorile da je sastanak samo prilika za razgovor, s tim da je konačni napredak u podizanju granice duga malo vjerojatan. Biden i McCarthy i dalje se ne slažu oko zahtjeva predsjednika Predstavničkog doma da se dogovor o povećanju gornje granice duga veže uz smanjenje potrošnje. Biden tvrdi da se o povećanju gornje granice duga ne može pregovarati.

Ministrica financija Janet Yellen izjavila je za CNBC u ponedjeljak poslijepodne da bi neuspjeh u podizanju gornje granice duga bila "ekonomska katastrofa", a regulatori nisu blizu politika koje bi ograničile prodaju dionica regionalnih banaka na kratko.

"Wall Street oklijeva s zauzimanjem bilo kakvih važnijih pozicija dok ne saznamo ishod razgovora o gornjoj granici duga u Bijeloj kući i o tome pokazuje li se inflacija vrlo ljepljivom ili ne", rekao je Ed Moya, viši tržišni analitičar u Oandi. "Nitko ne sumnja da stres u bankama neće nestati jer se uvjeti kreditiranja nastavljaju pooštravati, obvezne rezerve će rasti, što će dovesti do manjeg broja kredita i slabijeg gospodarstva."

Dionice PacWest-a zatvorile su 2,4%, nakon nestabilne sesije. SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) završio je dan s padom od manje od 1%, usred stalne zabrinutosti u bankarskom sektoru.

Lucid, PayPal i Skyworks zatvorili su se nakon što su objavljena njihova tromjesečna izvješća. U međuvremenu, Palantir je skočio 23% zahvaljujući snažnom izvješću o zaradi i optimističnim smjernicama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital