U januaru izrečene kazne u ukupnom iznosu od 41.000 KM

12.02.2018. 11:29 / Izvor: SRNA
U januaru izrečene kazne u ukupnom iznosu od 41.000 KM

Ekološka inspekcija je izvršila 50 nadzora, dok je zdravstveni inspektori u oblasti sanitarne zaštite obavili 119 nadzora.

Odjeljenje za inspekcijske poslove banjalučke Gradske uprave obavilo je tokom januara ukupno 1.139 inspekcijskih nadzora, te su zbog utvrđenih nepravilnosti izdali 40 prekršajnih naloga kojima su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 41.000 KM.

Inspekcija za hranu je u oblasti proizvodnje i prometa hrane izvršila ukupno 91 inspekcijski nadzor, tokom kojeg je izdala pet prekršajnih naloga, saopšteno je iz Gradske uprave.

U oblasti prometa robe i usluga, tržišni inspektori su u 86 kontrola izdali 11 prekršajnih naloga kojima su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 7.700 KM zbog neizdavanja fiskalnih računa, nevođenja poslovne evidencije, te nedeklarisanja robe.

Inspekcija rada je u oblasti rada i zaštite na radu izvršila ukupno 48 inspekcijskih nadzora i zatekla šest neprijavljenih radnika kod poslodavca zbog čega su izdati prekršajni nalozi.

Poljoprivredna inspekcija obavila je 73 nadzora, a vodna 71 od kojih se najveći broj odnosio na zaštitu voda i uređenje vodotoka.

U oblasti zdravstvene zaštite životinja i veterinarske djelatnosti, veterinarska inspekcija izvršila je ukupno 221 inspekcijski nadzor, dok su saobraćajni inspektori u oblasti javnih puteva i drumskog saobaraćaja, prošlog mjeseca obavili 233 kontrole.

Urbanističko-građevinska inspekcija je u oblasti prostornog uređenja i građenja izvršila ukupno 147 inspekcijskih nadzora, a zbog utvrđenih nepravilnosti izdala je  pet prekršajnih naloga i donijela tri rješenja o rušenju objekata i jedno rješenje o rušenju zbog izgradnje suprotno izdatoj građevinskoj dozvoli.

Ekološka inspekcija je izvršila 50 nadzora, dok je zdravstveni inspektori u oblasti sanitarne zaštite obavili 119 nadzora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital