Kapital / IZVJEŠTAJI

Za izgradnju poddionice na Koridoru Vc zajam od 24 milijuna eura

11.07.2014. 13:21 / Izvor: eKapija.ba

Vlada Federacije BiH prihvatila je zaduženje FBiH po Sporazumu o zajmu između BiH i OPEC Fonda za međunarodni razvoj u iznosu od 24 milijuna EUR za realizaciju projekta Koridor Vc. Ova sredstva bit će korištena za financiranje dionice Drivuša – Donja Gračanica za poddionicu Klopče – Donja Gračanica.

Sredstva se odobravaju sa rokom otplate od 18 godina, grejs razdobljem od četiri godine i kamatnom stopom od 4,5%. Federalna vlada prihvatila je i zaduženje FBiH o Sporazumu o zajmu između BiH i OPEK Fonda za međunarodni razvoj u iznosu od 48 milijuna USD za realizaciju projekta Koridor Vc. I ova sredstva biće korišćena za finansiranje projekta ovog koridora na dionici Drivuša – Donja Gračanica za poddionicu Klopče – Donja Gračanica.

Sredstva se odobravaju sa rokom otplate od 20 godina, grejs periodom od pet godina i kamatnom stopom od 3%.

Sredstva zajma Federacija će na kreditnom osnovu prenijeti na poduzeće "Autoceste FBiH" Mostar, koje je krajnji korisnik i dužnik po zajmu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital