Kapital/ IZVJEŠTAJI

Značajan rast industrijske proizvodnje u RS-u

U Republici Srpskoj zadržan je nivo zaposlenosti i značajan je rast industrijske proizvodnje.

02.11.2021. 15:53 / Izvor: Akta.ba

U Republici Srpskoj zadržan je nivo zaposlenosti i značajan je rast industrijske proizvodnje, a zabilježeno je i povećanje prosječne neto plate uprkos panedmiji virusa korona, istakli su danas u Banjaluci ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Saša Trivić.

Petričević i Trivić razgovarali su o programu ekonomskih reformi Republike Srpske 2022-2024. godina, kao i o pripremi za konferenciju "Izazovi budućnosti poslovanja" koja bi u organizaciji Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske trebalo da bude održana 17. novembra, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

Petričević je naglasio da će ministarstvo koje predvodi biti posvećeno sprovođenju mjera koje će sadržavati program ekonomskih reformi Republike Srpske, kao i da se radi na usvajanju prijedloga mjera socijalnih partnera za izradu ovog strateški izuzetno važnog dokumenta Vlade Reublike Srpske. 

On je informisao predstavnike Unije o najznačajnijim aktivnostima Ministarstva privrede i preduzetništva, među kojima su realizacija podrške privrednicima iz prerađivačkog sektora za direktna ulaganja u ovoj godini, kao i isplata sredstava podsticaja privrednim subjektima koji su povećali plate radnicima.

Predstavnici Unije udruženja poslodavaca naveli su preporuke i prijedloge mjera za pripremu konačnog prijedloga programa ekonomskih reformi 2022-2024. godina, navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da je neophodno unaprijediti poslovni ambijent, smanjiti neformalne ekonomije, zaštititi domaću proizvodnju, te reformisati obrazovni sistem s ciljem prilagođavanja potrebama tržišta rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital