Amir Zukić, glavni urednik agencije Anadolija za Balkan - Profesionalac

01.08.2012. 13:53 / Izvor: eKapija.ba
Amir Zukić, glavni urednik agencije Anadolija za Balkan - Profesionalac

Amir Zukić, glavni urednik Regionalne direkcije turske novinske agencije Anadolija za Balkan, iz sebe ima dugogodišnje iskustvo u radu u medijima u BiH.

On je u svojoj sedamnaestogodišnjoj medijskoj karijeri obavljao reporterske, uredničke i menadžerske poslove u radio, TV i print medijima. Bio je glavni urednik Informativnog programa BHT1 i direktor programa Televizije Sarajevo (TVSA).

Od 1998. do 2004. radi kao reporter i politički dopisnik iz Sarajeva za Radio Free Europe, a kasnije i kao urednik. Pisao je i političke analize za magazin "BH Dani". Uređivao je i vodio gledani politički magazin "Javna tajna" na BHT1. Jendo vrijeme je radio i kao kolumnista za njemački "Berliner Tageszeiutung".

Završio je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a magistrirao poslovnu administraciju na Univerzitetu u Sarajevu na School Of Business and Economy & Torino University - Scuola di Amministracione.

Dobitnik je dvije godišnje nagrade Radio Free Europe za kvalitetan angažman, rast gledanosti Liberty TV-a i slušanosti radijskih emisija.

Izvor: ekapija/www.bh-leksikon.ba

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti