Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Dragan Ćulibrk, član Uprave i direktor finansija kompanije Nestlé Adriatic

27.07.2007. 16:19 / Izvor: Poslovni dnevnik

Dragan Ćulibrk imenovan je članom Uprave i direktorom finansija kompanije Nestlé Adriatic za regiju, te tako postao prvi lokalni stručnjak postavljen na najvišu razinu Nestléova menadžmenta.

Ćulibrk je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, karijeru je započeo kao broker, a 1997. prelazi u kompaniju Procter & Gamble. Do 2005. radio je na različitim pozicijama unutar P&G-a, uključujući poslove voditelja Riznice tržišta Mađarske, Hrvatske i Slovenije, voditelja financijskog poslovanja za Hrvatsku i Sloveniju, voditelja financijskog kontrolinga asortimana hrane i pića za tržišta Njemačke, Austrije i Švicarske, višeg voditelja financijskog kontrolinga tržišta Južne Afrike i višeg voditelja Riznice zaduženog za planiranje i upravljanje novčanih sredstava za tržišta jugoistočne Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Prije dvije godine pridružuje se kompaniji Nestlé Adriatic gdje je voditelj poslovnog razvoja i strateških projekata za cijelu Adriatic regiju koja uključuje tržišta BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Na tržištu Srbije uspješno je razvio i proveo prelazak na direktnu prodaju i distribuciju.

eKapija - Poslovni dnevnik

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti