Edin Alić, direktor LESPneta: Konsultant

16.04.2012. 09:54 / Izvor: eKapija.ba
Edin Alić, direktor LESPneta: Konsultant

Edin Alić iz Sarajeva, završio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i u završnoj je fazi magistarskog studija smjera "Menadžment i informacioni sistemi".

Profesionalnu karijeru je započeo 2000. godine u industrijskom sektoru proizvodnje mineralne vode i bezalkoholnih pića radeći na poslovima marketinga i prodaje. Potom je angažovan na poziciju menadžera za finansije i administraciju Komisije za dodjelu pravne pomoći u BiH.

Nakon toga se pridružuje međunarodnoj organizaciji CARE International i radi na implementaciji EU projekta "Sredstva brzog djelovanja" u okviru kojeg radi na uspostavljanju Udruženja poslovnih savjetnika u BiH-LESPnet. Uspješno registrira Udruženje i biva imenovan na funkciju direktora, koju obnaša od 2003. godine.

Pod njegovim vodstvom LESPnet postaje pridruženi član Europske federacije nacionalnih udruženja za menadžement konsalting - FEACO i pridruženi član Međunarodnog vijeća instituta za menadžment konsalting ICMCI – u sklopu kojeg organizira međunarodnu certifikaciju menadžment konsultanata CMC.

Obavlja funkcije projekt menadžera za sve projekte LESPnet, počev od projekta "Jačanje malih i srednjih preduzeća za kreiranje radnih mjesta u BiH", do projekta "Benchmarking sistem za MSP u BiH". U svojoj konsultantskoj karijeri usluge menadžment konsaltinga pružio je mnogim kompanijama iz BiH.

Učestvovao je u izradi nekoliko studija razvoja poslovne infrastrukture za Sarajevsku makro regiju, Regiju Centralna BiH i to "Studija razvoja industrijskih zona Sarajevske makro regije", "Studija razvoja poslovne infrastrukture regije Centralna BiH", "Analiza stanja poslovne infrastrukture u regiji Centralna BiH", "Fizibiliti studija razvoja industrijske zone u općini Fojnica", "Istraživanje uslova za življenje i poslovanje u Općini Novi Grad Sarajevo", "Istraživanje tržišta otpada elektro i elektroničke opreme" i dr.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti