Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Gorazd Podbevšek, projekt menadžer SOCIUS - ekspert korporativnog upravljanja

30.08.2007. 10:19 / Izvor: eKapija.ba

Gorazd Podbevšek je dipomirao na Pravnom fakultetu u Ljubljani 2002. Trenutno završava magistarski studij na Pravnom fakultetu u Mariboru na području Korporativnog prava.

U Sociusu je angažovan kao projekt menadžer. Osnovno polje djelovanja mu je koordinacija velikih projekata iz oblasti korporativnog upravljanja.


Upravljao je i radio na više od 50 velikih projekata na polju korporativnog upravljanja, upravljanja i kontrole grupa preduzeća, organizacionih struktura i upravljačkih sistema, unapređenju rada menadžementa i odbora. Takođe je aktivan i kao savjetnik na polju korporativnog prava.

Autor je mnogih knjiga o pravu i i korporativnom upravljanju u kompanijama. Bio je ključni ekspert uključen u formiranje Slovenačkog kodeksa o korporativnom upravljanju i preporuka za dobru praksu Udruženja članova nadzornih odbora.

tekst & foto: PRO EDUCA

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti