Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Leonardo F. Peklar, predsjednik upravnog odbora SOCIUS konsalting mreže, Slovenija

28.08.2007. 09:28 / Izvor: eKapija.ba

Tokom studija na Pravnom fakultetu u Ljubljani studirao je, u sklopu programa razmjene studenata sa visokoškolskim ustanovama u SAD, na Univerzitetu Južne Karoline i Visokoj školi Babson u Bostonu. Poslije studija usavršavao je znanje u programima za vodeći kadar na Poslovnoj školi London, Poslovnoj školi Harvard, Visokoj školi Babson i Univerzitetu Stirling u Škotskoj.

Radio je kao broker i kasnije kao interni revizor na Ljubljanskoj berzi. Bio je asistent na predmetu Privredno pravo na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. Učestvovao je kao savjetnik i projektni menadžer u više od 250 projekata vezanih za privatizaciju u regionu. Leonardo F. Peklar je predsjednik Sociusove konsalting mreže.


Autor je i koautor preko 140 članaka, prezentacija, izvještaja i knjiga u oblastima privatizacije, privrednog prava i korporativnog upravljanja. G. Peklar je predsjednik i član više nadzornih odbora. Takođe član je Upravnog odbora Udruženja članova nadzornih odbora Slovenije, Evropskog instituta za razvoj korporativnog upravljanja u Briselu i američke Nacionalne asocijacije direktora korporacija. U januaru 2004. godine postao je član Globalnog savjetodavnog odbora za korporativno upravljanje pri Univerzitetu Harvard u Bostonu. U aprilu 2005. godine imenovan je od strane Evropske komisije za člana Savjetodavne grupe za korporativno upravljanje i pravo privrednih društava.

tekst & foto: PRO EDUCA

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti