Peter Kroyer, generalni direktor ASA Holdinga: Kormilar budućih uspjeha

03.02.2011. 08:44 / Izvor: eKapija.ba
Peter Kroyer, generalni direktor ASA Holdinga: Kormilar budućih uspjeha

Peter Kroyer (49) ima više od 20 godina izvanrednog internacionalnog poslovnog iskustva. U junu 2010. pridružio se ASA grupaciji na poziciji direktora za korporativno upravljanje i člana Uprave ASA Holdinga. U januaru 2011. imenovan je na poziciju generalnog direktora ASA Holdinga i predsjednika Uprave.

U ASA grupaciju, Kroyer je stigao iz kompanije NEC Display Solutions Europe, gdje je bio potpredsjednik za marketing i upravljanje proizvodom, kao i generalni direktor i direktor prodaje i marketinga.

Prije nego se pridružio kompaniji NEC, Peter Kroyer je radio za Nemetschek i IXOS, kao potpredsjednik za korporativni marketing i bio član Uprave, gdje je odgovoran za poslovanje širom svijeta. Prije toga, proveo je nekoliko godina u INTEL-u, stalno napredujući u karijeri, a koji je napustio kao Marketing menadžer za Evropu, nakon što je ispočetka razvio INTEL-ov program prodaje. Rukovodio je i PR aktivnostima INTEL-a u Evropi, kao i svjetskom kampanjom za Bluetooth.

Peter Kroyer je također radio za Compaq, a profesionalni angažman je započeo u Siemens Nixdorf-u. Tokom svoje karijere, Kroyer je rukovodio projektima širom Evrope, Sjeverne Amerike i Azije. Radio je u Njemačkoj, Francuskoj, SAD-u, Japanu i Kini. Kroyer je predsjedavajući Nadzornog odbora Sino Matters iz Pekinga.

Magistrirao je poslovni inženjering na Univerzitetu primijenjenih nauka u Minhenu. Osim maternjeg njemačkog, govori i engleski, francuski, španski i kineski (mandarin) jezik.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti