SAJAM PRIVREDE

"Sajamski dani Gradiška 2024": Stotinu izlagača na pet hiljada kvadrata

23.04.2024. 08:48 / Izvor: SRNA
gradiška

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović pozvao je privrednike da od 26. do 28. aprila posjete drugi Međunarodni sajam privrede.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović pozvao je privrednike da od 26. do 28. aprila posjete drugi Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, turizma, obrazovanja i zapošljavanja Sajamski dani "Gradiška 2024", razmijene iskustva i upoznaju se o novim tehnologijama, ali i onim što investitorima nude lokalna zajednica i Vlada Republike Srpske.

Mitrović je istakao da je Gradiška prepoznatljiva kao mjesto gdje su lokalna uprava i republičke institucije uradile mnogo na podsticanju domaćih i stranih investicija. 

"Samo svrstavanje na deveto mjesto, prema istraživanju Financial Times-a o najpoželjnijim mikrogradovima Evrope za investiranje, govori dovoljno o položaju ove lokalne zajednice i načinu kako je vrednovana u evropskim okvirima", naglasio je itrović. 

On je dodao da Gradiška, uz svoj geografski položaj i dobru infrastrukturu, ima veliki potencijal za dalji razvoj privrede i otvaranje privrednih i slobodnih ekonomskih zona, u čemu će i dalje imati podršku Vlade Republike Srpske. 

Gradonačelnik Zoran Adžić rekao je su Sajamski dani posebno važni za domaće privrednike i poljoprivrednike, koji će moći da predstave svoje proizvode i usluge, te da uspostave kontakte i saradnju sa potencijalnim poslovnim partnerima iz regiona. 

"Ovo je jedinstvena sajamska manifestacija na kojoj su objedinjeni privreda, poljoprivreda, turizam, ali i obrazovanje i zapošljavanje. Bitno je da našim srednjoškolcima na vrijeme prikažemo šta se to traži na tržištu rada", naglasio je Adžić. 

On je zahvalio gradiškim privrednicima na istrajnosti da u teškim vremenima održe i razvijaju svoje poslovanje, te stranim investitorima koji su prepoznali Gradišku kao mjesto gdje, uz značajne olakšice, mogu brzo da realizuju svoje projekte. 

Organizatori sajma su grad Gradiška i kompanija RS Consulting & Trade iz Banjaluke. 

Predstavnik ove kompanije Slaviša Kovačević najavio je da je otvaranje manifestacije Sajamski dani "Gradiška 2024" predviđeno za petak, 26. aprila, u 10.00 časova, te da će tokom tri dana Sajma, na 2.000 metara kvadratnih unutrašnjeg i 3.000 metara kvadratnih spoljašnjeg prostora Arene Gradiška, predstaviti više od 100 izlagača i renomiranih kompanija iz Republike Srpske, Federacija BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave