Anti-koruptivne obuke za zaposlene u institucijama u Kantonu Sarajevu

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Anti-koruptivne obuke za zaposlene u institucijama u Kantonu Sarajevu

19.10.2019. 08:26 / Izvor: Akta.ba

Transparency International u BiH (TI BiH) održaće u naredna četiri mjeseca, počevši od danas (18.10.2019. godine), seriju obuka za zaposlenike institucija Kantona Sarajevo o izgradnji preventivnih mehanizama protiv korupcije i značaju transparentnosti. Obuke su namjenjene državnim službenicima, ali i drugim zaposlenicima ustanova, javnih preduzeća i ostalih kantonalnih institucija. 

Cilj obuka je upoznati zaposlene u javnim institucijama sa pojavnim oblicima korupcije, mehanizmima prevencije (proaktivnom transparentnošću) i kanalima prijave korupcije. Obuke će kombinovati teorijska i praktična znanja, međunarodne standarde i globalna iskustva u borbi protiv korupcije Transparency International-a.

Predstavnici Vlade Kantona Sarajeva upoznaće polaznike sa javnim politikama Vlade u domenu borbe protiv korupcije i javnosti rada. 

Obuke se održavaju kao vid institucionalne podrške Vladi Kantona Sarajeva, uz saradnju sa Ministarstvom pravosuđa i uprave KS, i uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke.

Projektom je planirano ukupno osam obuka za više od sto pedeset polaznika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave