CETEOR: Poziv za učešće u programu usavršavanja

02.12.2017. 10:47 / Izvor: Akta.ba
CETEOR: Poziv za učešće u programu usavršavanja

CETEOR Sarajevo organizuje Program usavršavanja znanja i vještina iz oblasti energetskog certificiranja objekata i obavljanja energetskih pregleda.

POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU USAVRŠAVANJA ZA LICA KOJA PROVODE ENERGETSKE PREGLEDE I ENERGETSKO CERTIFICIRANJE OBJEKATA kroz:

  • Proširivanje znanja iz oblasti EE u sektoru zgradarstva
  • Bitne Odredbe nacrta podzakonskih akata energijske efikasnosti u zgradarstvu (Zakon o energijskoj efikasnosti u FBIH)
  • Prezentiranje Izgleda i sadržaja energijskog certifikata prema novim Pravilnicima
  • Vrednovanje/analizu/ radnji energetskog pregleda i energetskog certificiranja
  • Upoznavanje sa rezultatima izrade Tipologije javnih objekata u BIH
  • Upoznavanje sa rezultatima izrade klimatoloških podataka u BIH
  • Strategiju obnove zgrada u BIH
  • Tehničkim napretkom u struci

CETEOR Sarajevo, po ovlaštenju Federalnog ministarstva prostornog uređenja (FMPU), organizuje Program usavršavanja znanja i vještina iz oblasti energetskog certificiranja objekata i obavljanja energetskih pregleda:

PROGRAM OBAVEZNOG USAVRŠAVANJA

LICA KOJA PROVODE ENERGETSKE PREGLEDE I/ILI ENERGETSKO CERTIFICIRANJE OBJEKATA SA JEDNOSTAVNIM I SLOŽENIM SISTEMIMA

Mjesto održavanja: Sarajevo, hotel Hills, Ilidža
Termin održavanja: 14 – 15. decembar/prosinac 2017. godine (09:30 - 16:45 h)

O PROGRAMU REDOVNOG USAVRŠAVANJA

Prema Pravilniku Federalnog ministarstva prostornog uređenja,Pravilnik o uslovima za lica koja vrše energetsko certificiranje objekata ("Službene novine FBiH", br. 28/10), godišnji Program obaveznog  usavršavanja znanja iz energetskog certificiranja i obavljanja energetskih pregleda objekata obavezno pohađaju osobe koje su zaposlene u ovlaštenim pravnim licima koje provode energetske preglede i koje u svojstvu imenovane osobe u ovlaštenom pravnom licu potpisuju izvještaje o energetskim pregledima i energetske certifikate. Pored toga, Program usavršavanja pohađaju i sva fizička lica koja su završila Modul 1 (ovlaštena za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje stambenih i nestambenih objekata sa jednostavnim tehničkim sistemom) i Modul 2 (ovlaštena za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje stambenih i nestambenih objekata sa složenim tehničkim sistemom), kao i ostala lica koja su zainteresirana za sticanje znanja i vještina iz oblasti energetskog certificiranja i energetskih pregleda objekata.

CILJANE SKUPINE

Program usavršavanja namjenjen je:

  • Svim pravnim subjektima ovlaštenim od strane FMPU za provođenje energetskih pregleda i certificiranje objekata sa jednostavnim (Modul 1) i/ili složenim tehničkim sistemima  (Modul 2)
  • Svim pravnim subjektima ovlaštenim za projektovanje, izradu glavnih projekata i iskaznica potrebne toplotne energije
  • Svim fizičkim licima koja se bave proračunima potrebne toplotne energije za grijanje, hlađenje, pripremu potrošne tople vode itd.
  • Svim zainteresiranim stranama čije su poslovne aktivnosti u domenu korištenja/menadžmenta energije, energijska efikasnost, obnovljivi izvori energije

Kako bi polaznicima Programa obaveznog usavršavanja obezbjedili što adekvatniju edukaciju, te ih uspješno osposobili za potrebne kompetencije, za predavače smo odabrali iskusne stručnjake i naučne radnike iz predmetnih oblasti.

Nakon pohađanja Programa usavršavanja, Nosioc Programa osposobljavanja i usavršavanja (CETEOR d.o.o.) izdaje Uvjerenje o učestvovanju na Programu usavršavanja. Uvjerenje se dostavlja FMPU kao dokaz o ispunjavanju obaveza pravnog lica u pogledu obaveznog pohađanja Programa usavršavanja.

Više informacija o Programu stručnog osposobljavanja i usavršavanja, planiranim terminima održavanja i ostalim uslovima možete dobiti na: Kontakt osoba: MSc. Džana JUSUFOVIĆ, dipl.ing.arh. Tel: (033) 56 35 86, Fax: (033) 205 725; E-mail: certificiranje@ceteor.ba

Za registraciju, neophodno je popuniti prijavni obrazac koji možete pronaći na www.ceteor.ba .

 

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave