Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima u BiH

09.12.2019. 13:04 / Izvor: Akta.ba
Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima u BiH

Cilj je započeti proces uspostave platforme za digitalnu transformaciju za mala i srednja preduzeća u Tuzlanskom kantonu.

Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona, Udruženjem za razvoj NERDA i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH organizirat će u utorak, 10. decembra u Tuzli prezentaciju "Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima (MSP) u BiH". 

Cilj je započeti proces uspostave platforme za digitalnu transformaciju za mala i srednja preduzeća u Tuzlanskom kantonu po uzoru na sličan model, tj. Centar za digitalnu transformaciju koji je uspostavljen u Srbiji tokom 2018. godine od Privredne komore Srbije, takođe uz podršku GIZ-a.

Osim procesa uspostave Centra bit će predstavljena i iskustva iz prakse provođenja projekata digitalne transformacije u malim i srednjim preduzećima, te trenutne potrebe malih i srednjih preduzeća za podrškom u procesu digitalne transformacije dobijene istraživanjem.

Primarni cilj projekta "Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH" jeste da obezbijedi podršku malim i srednjim preduzećima u BiH da unaprijede inovacione kapacitete putem korištenja digitalnih tehnologija i unaprijediti raspoloživost odgovarajuće podrške za preduzeća u ovoj oblasti, te ojačati saradnju MSP sa donosiocima relevantnih politika, predstavnicima javnog sektora i naučno-istraživačkih institucija, saopćeno je iz Kantonalne privredne komora Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave