AluKönigStahl otvara vrata nove online platforme i.NNOVATIONNOW

05.02.2021. 10:31 / Izvor: Akta.ba

Ukoliko želite saznati više informacija o novitetima naši brendova Schüco, Jansen i Wareme, posjetite naš portal i prijavite se na webinare na lokalnom jeziku.

Budućnost gradnje suočava se sa složenim izazovima zahvaljujući urbanizaciji, globalizaciji i digitalizaciji. Poseban izazov za sve nas je svakako današnje vrijeme globalne pandemije. Naš je cilj podržati naše partnere - arhitekte i metaloprerađivače - s inovativnim proizvodima i digitalnim uslugama na najbolji mogući način. Zbog toga smo pripremili novu online platformu i.NNOVATIONNOW  u kojem vas uvodimo u digitalni svijet vrhunskih proizvoda, inovacija, trendova i brojnih tema – u svijet Schüco, Jansen i Wareme, naveli su iz kompanije AluKönigStahl Bosna i Hercegovina.

Tri strateške inovacijske teme (HEALTH, SMART i SECURITY) stoga pružaju odgovore i konkretna rješenja za najveće izazove s kojima se građevinska industrija danas suočava.

Segment HEALTH (zdrava gradnja) se odnosi na dvije stvari: zaštitu stanovnika i korisnika od štetnih utjecaja te ciljano korištenje pozitivnih utjecaja okoline poput dnevne svjetlosti i svježeg zraka. Schücova rješenja kao što su prirodna ventilacija sa zvučnom izolacijom i povratom toplote, antimikrobne ručke i površine, dostupnost više proizvoda i potpuno integrirana rješenja za zaštitu od sunca doprinose zdravom životnom i radnom okruženju.

Unutar segmenta SMART (pametna gradnja) prezentovaćemo nove proizvode za automatizaciju zgrada i sisteme za inteligentnu izgradnju koje zasigurno donose mnoge koristi za korisnike, proizvođače i planere.

Segment SECURITY (sigurna gradnja) postaje sve važnija u mnogim područjima građevine: zaštita od provale problem je u privatnim kućama i stanovima, kao i u poslovnim zgradama i industrijskim pogonima. Javne zgrade takođe su suočene sa sigurnosnim izazovima. Bez obzira radi li se o zaštiti od požara ili otpornosti na provalnike - Schüco impresionira svojom testiranom sigurnosnom tehnologijom.

U arhitekturi budućnosti, digitalne tehnologije građenja će postaviti svoje standarde i u podršci kontroli građenja i kompleksnog umrežavanja uz optimizaciju potencijala. Ogroman broj objekata u narednih nekoliko godina će postati sastavni dijelovi produktivnog grada u kojem je moguće zadovoljiti stanovanje i rad u 21. stoljeću.

Ukoliko želite saznati više informacija o novitetima  brendova Schüco, Jansen i Wareme, posjetite portal i prijavite se na webinare na lokalnom jeziku:

Tema HEALTH – Zdrava gradnja, 02.03.2021.

09:00 – 10:00 - Webinar za metaloprerađivače: http://bit.ly/webinar_health_metalopreradjivaci

15:00 – 16:00 - Webinar za arhitekte: http://bit.ly/webinar_health_arhitekti

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave