Posjeta austrijskih privrednika Hercegovini od 13. do 16. maja

06.05.2013. 16:15 / Izvor: eKapija.ba
Posjeta austrijskih privrednika Hercegovini od 13. do 16. maja

Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u BiH, zajedno s Vanjskotrgovinskom organizacijom Privredne komore Austrije, od 13. do 16. maja organizuje posjetu austrijskih privrednika regionu Hercegovine.

Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u zajedno sa Vanjskotrgovinskom organizacijom Privredne komore Austrije organizuje od 13.-16. maja 2013 posjetu austrijskih privrednika regionu Hercegovine.

Nakon veoma uspješne posjete delegacije austrijskih privrednika regionu sjeveroistočne Bosne, na kome su učestvovali predstavnici 17 austrijskih kompanija, ovoga puta smo se odlučili da austrijskim kompanijama predstavimo potencijal još jedne bosansko-hercegovačke regije i to Hercegovine.

Sam event će trajati od 13.-.16. maja 2013. Posjeta obuhvaća posjetu Trebinju 13. i 14. maja gdje će se održati okrugli sto sa lokalnim kompanijama uz prezentaciju grada Trebinja i Regionalne privredne komore Trebinje. Nakon čega će austrijska delegacija posjetiti Elektroprivredu RS, Fabriku alata Trebinje, Swisslion prehrambena industrija Trebinje i Vinariju Vukoje.

15. maja u Mostaru će se održati također okrugli sto sa lokalnim kompanijama uz prezentacije Ministarstava privrede HNK, Zapodnohercegovačke županije, Livanjskog Kantona te projekta firme Dvokut - Energetski park Livno. U popodnevnim satima, planirana je posjeta Elektroprivredi HZHB i Aluminiju, a 16. maja su planirane posjete kompanijama Feal u Širokom Brijegu i Violeti u Grudama.

Svoje učešće su do sada potvrdile sedam austrijskih kompanija:

Christoph Group – izgradnja industrijskih i energetskih postrojenja. Traže partnere za suradnju, joint-venture partnere, potencijalne dobavljače

• Bürkert Contromatic GesmbH - je vodeći svjetski proizvođač mjernih, upravljačkih i regulacionih sistema za tečnosti i gasove. Traže partnere za suradnju, krajnje kupce, nude usluge i know how

Ireene Innovative Renewable Energy –  se bavi projektovanjem, instalacijom, puštanjem u rad i održavanjem fotovoltaičkih postrojenja od 10 do max. 200 kWp. Traže partnere za suradnju, joint venture, iznajmljivanje krovova za postavljanje solarnih sistema za proizvodnju el. energije.

JIPP IT GmbH – je firma za razvoj softwarea i usluge u informacionim tehnologijama baziranim na zahtjevima klijenata. 

Rail Cargo Austria – logistika, kćerka firma austrijskih željeznica. 

• Ubimet GmbH (kćerka firma kompanije Red Bull) – se svrstava među vodeće meteorološke firme u srednjoj i istočnoj Evropi.

• WOMA GmbH – visokotlačne pumpe (traže krajnje korisnike).

Zainteresovane bh. kompanije za razgovore na okruglom stolu mogu se prijaviti i putem web stranice 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave