Alterural radionica: Unapređenje uslova stanovanja socijalno ugroženih osoba

18.02.2022. 10:23 / Izvor: Akta.ba
ALTERURAL RADIONICA

Alterural implementira socijalne projekte u ruralnim područjima na široj periferiji Sarajeva .

Uz podršku fondacije Abbe Pierre, sa sjedištem u Francuskoj, Alterural implementira socijalne projekte u ruralnim područjima na široj periferiji Sarajeva .

Jedna od osnovnih ljudskih potreba je imati siguran prostor, mjesto za život, kao što su kuća ili stan. Nemogućnost ostvarivanja prava na siguran dom, jedan je u nizu razloga za sve veći odlazak mladih ljudi iz BiH.

Alterural zajedno sa svojim partnerima iz JU Centar za socijalni rad lokalnih zajednica, i u 2022. godini nastavlja uspješnu realizaciju projekta "Unapređenje uslova stanovanja socijalno ugroženih osoba u ruralnim područjima BiH", sa posebnim akcentom na pružanje podrške mladim ljudima.

U cilju što efikasnije realizacije ovog zaista važnog projekta, sa ciljem da se pitanje "krova nad glavom" stavi na viši nivo društvenih prioriteta, 24.02.2022. godine u Hotel-u Ibis u Sarajevu bit će održana radionica na ovu temu.

Uz podršku našelnika općina i resornog ministarstva, partneri u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva su CSR Breza, CSR Ilijaš, CSR Vareš, CSR Kakanj.

Pored predstavnika Centara za socijalni rad i općina u kojim djeluju, učešće u radionici će uzeti i  profesori FPN, Institut za razvoj mladih Kult, NVO "Naša ideja", Omladinska banka Breza.

Cilj je pronaći što više načina za konkretnu pomoć ovoj najranjivijoj populaciji već socijalno ugroženih ljudi.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, učešće u radionici je ograničeno na 30 ljudi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave