Javna rasprava za obnovu okolišne dozvole tvornici vapna u Kreševu

24.02.2022. 12:12 / Izvor: Akta.ba
kreševo protesti

Federalno ministarstvo okoliša i turizma organizira javnu raspravu za ocjenu zahtjeva za obnovu okolišne dozvole za tvornicu vapna gospodarskog društva BFS d.o.o. Kreševo.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma organizira javnu raspravu za ocjenu zahtjeva za obnovu okolišne dozvole za tvornicu vapna gospodarskog društva BFS d.o.o. Kreševo.

Firmi BFS d.o.o. je 20. veljače istekla okolišna dozvola za tvornicu vapna te je upućen zahtjev prema Ministarstvu okoliša i turizma FBIH za obnovu dozvole, priopćeno je iz Kreševskog građanskog pokreta.

Javna rasprava će biti održana u petak, 25. veljače, u MZ Crnići u Kreševu s početkom u 11 sati.

Medijima će se po završetku rasprave obratiti predstavnici Kreševskog građanskog pokreta koji okuplja građane naselja Bjelovići u Kreševu.

"Pokrenuli smo inicijativu za borbu protiv eksploatacije kamena i proizvodnje krečnjaka u kamenolomu Rastovica i Krčevine na području općine Kreševo koje obavlja firma BFS d.o.o. koja ne posjeduje potrebne dozvole za rad te ignorira rješenja nadležnih inspekcijskih organa o zabrani eksploatacije i proizvodnje, nastavljajući pri tome zagađivati okolinu i narušavanje zdravlje ljudi", priopćeno je iz ovog pokreta.

Navode kako "građani od nadležnih institucija traže da u okviru svojih ovlaštenja odreagiraju na uočene nepravilnosti i zabrane rad kamenoloma i tvornice vapna".

Zabranu rada traže dok, kako ističu, firma ne ispuni sve potrebne uvjete za rad kako ne bi zagađivala okolinu i ugrožavala zdravlje mještana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave