Sberbank: Međunarodno studentsko takmičenje u bankarskom menadžmentu

20.03.2014. 14:09 / Izvor: eKapija.ba
Sberbank: Međunarodno studentsko takmičenje u bankarskom menadžmentu

Od aprila do juna 2014. godine studenti će imati priliku da dokažu svoje menadžerske sposobnosti u takmičenju “Banks battle” tako što će preuzeti ulogu rukovođenja virtuelnom bankom.

Od aprila do juna 2014. godine studenti će imati priliku da dokažu svoje menadžerske sposobnosti u takmičenju “Banks battle” tako što će preuzeti ulogu rukovođenja virtuelnom bankom. Ovo takmičenje u organizaciji Sberbank zasniva se na složenoj situaciji kompjuterske simulacije poslovnih procesa jedne komercijalne banke u virtuelnoj ekonomskoj sredini, čime su osigurane realne okolnosti i isti preduslovi za sve učesnike.  

"Online takmičenje Sberbanke sada se održava po četvrti put. Prošle godine na takmičenju su prvi put učestvovale i ekipe iz Austrije, Slovačke, Češke Republike, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Turske. Kada govorimo o našem regionu, ekipa iz Hrvatske osvojila je treće mjesto među 4.000 učesnika i 1.000 ekipa iz 13 zemalja. Sberbank Hrvatska ih je nagradila plaćenim stažiranjem u banci u trajanju od tri mjeseca kao i sa novčanim iznosom za svakog člana tima", izjavio je Vedran Peršić, vođa odjela Marketing i Komunikacije u Sberbank BH, te pozvao studente iz BiH da se prijave i pokažu svoje vještine.

Ekipe se sastoje od tri do četiri studenta koji razvijaju vlastite konkurentne strategije i provode ih u virtuelnim bankama. Pored donošenja ispravnih menadžerskih odluka, zadaci sa kojima se ekipe suočavaju uključuju i analizu finansijskih izvještaja njihove virtuelne banke.  Tokom ovog takmičenja, učesnici imaju mogućnost da se pridruže najvišem rukovodstvu svoje banke koju će voditi u virtuelnom mandatu od četiri godine.

Takmičenje “Banks Battle” je online i sadrži nekoliko eliminatornih krugova. Finalno takmičenje će se održati u junu 2014. u Moskvi gdje će se deset najboljih ekipa boriti za titulu pobjednika. Pobjednička ekipa će osvojiti sedmodnevno studijsko putovanje u jedan od najvećih finansijskih centara na svijetu u avgustu 2014.

"Sberbank Europe traži ljude koji vjeruju u sebe i žele da izgrade svoju karijeru. Tražimo talente koji žele da se iskažu i stvore nešto novo. Ovakva takmičenja su odlična za nas kao poslodavca  da se upoznamo sa studentima koji imaju potencijal da budu lideri jednog dana", izjavio je Mark Arnold, predsjednik Uprave Sberbank Europe AG.

Pravo učešća imaju studenti Bachelor, Masters i drugih visokoobrazovnih programa iz svih oblasti, dobi od 18 do 25 godina. Registracija se vrši putem linka www.banksbattle.com, a rok za dostavljanje prijava je 7.april 2014. godine.Ova web stranica također  pruža dodatne informacije o uslovima pristupa, pravilima, vremenskim odrednicama procesa...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave