Prijave za "Noć istraživača" moguće do 19. septembra

17.08.2015. 15:59 / Izvor: Akta.ba
Prijave za 'Noć istraživača' moguće do 19. septembra

Organizatori pozivaju sve zainteresovane institucije, firme, udruženja, organizacije i pojedince da se prijave za učešće u najvećoj i najzabavnijoj noći nauke.

Najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada Evrope, "Noć istraživača 2015.", po četvrti put će biti organizovana u Bosni i Hercegovini u petak 25. septembra. Organizatori pozivaju sve zainteresovane institucije, firme, udruženja, organizacije i pojedince da se prijave za učešće u najvećoj i najzabavnijoj noći nauke.

''Sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istraživanjem i inovacijama mogu da se prijave za učešće u Noći istraživača 2015 u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru ili Bijeljini na web stranici manifestacije, na adresi http://www.nocistrazivaca.ba, gdje se nalaze sve informacije o kategorijama učesnika i uslovima učestvovanja za sva četiri grada'', navode organizatori.

Konkurs je otvoren do 19. septembra 2015. godine, a najzanimljivije, najedukativnije i najinovativnije prezentacije će biti predstavljene na Noći istraživača koja će biti održana u petak, 25.09. u Banjoj Luci, Sarajevu, Bijeljini i Mostaru od 17:00 do 23:00 časa.

Organizatori ovog događaja su TIDEA, HEIS (Institut za hidrotehniku Sarajevo), OIT (Oxfam Italia BiH), SPU (Slobomir P Univerzitet), UWC Mostar (United World College).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave