Drugi BiH Kongres o vodama s međunarodnim učešćem

06.11.2019. 07:44 / Izvor: Akta.ba
Drugi BiH Kongres o vodama s međunarodnim učešćem

Ovaj skup predstavlja mjesto razmjene novih znanja i iskustava koja mogu pomoći da se lakše uoče i razriješe problemi u domenu politike upravljanja vodnim resursima.

Drugi BiH Kongres o vodama s međunarodnim učešćem, održaće se 07. i 08. novembra 2019. u kongresnom centru hotela Holiday, u Sarajevu. 

Organizator skupa, Udruženje Konsultanata Inženjera BiH, na Kongresu očekuje učešće oko 200 eksperata iz razvojnih organizacija, univerziteta, institucija upravljanja vodama, institucija domaćih vlasti i vlasti iz regiona.

Učesnici Kongresa dolaze iz šest evropskih država.

U ime Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje je ujedno i pokrovitelj ove manifestacije, Kongres će otvoriti ministar, Mirko Šarović.

Ključne teme kojima će se ovaj Kongres baviti su: vodna politika u BiH na svim nivoima vlasti, vode u UN programu održivog razvoja, te EU legislativi i praksi, saradnja sektora voda sa drugim sektorima, finansiranje projekata u sektoru voda, kadrovi i obrazovanje u sektoru voda.

U okviru Kongresa predviđena je i posebna sesija, otvorena za javnost, pod nazivom “Informisanje javnosti o nacrtu Kataloga kriterija za održivi razvoj u sektoru malih hidroelektrana u BiH” (urađenom po ugledu na austrijski Tirol), u organizaciji GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

Ovaj skup predstavlja mjesto razmjene novih znanja i iskustava koja mogu pomoći da se lakše uoče i razriješe problemi u domenu politike upravljanja vodnim resursima.

Sponzori ovog skupa su kompanije: ACO, Regeneracija, TZI, IPSA Institut i Institut za hidrotehniku, d.d. Sarajevo.

Program Kongresa možete naći na: http://uki.ba/wp-content/uploads/2019/11/Program_KOV2019_.pdf

PREUZMI DOKUMENT:
Drugi poziv BiH Kongres o vodama

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave