Biznis forum u Tešnju: Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta

21.06.2017. 09:17 / Izvor: Akta.ba
Biznis forum u Tešnju: Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta

U Tešnju će 29. juna 2017. godine biti održan Biznis forum "Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta".

U Tešnju će 29. juna 2017. godine biti održan Biznis forum "Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“.

O gorućim problemima u bh. privredi razgovarat će privrednici, predstavnici resornih institucija vlasti, stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, te mladi poduzetnici.

Tema foruma bit će i tereti koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, poput poreza na dodanu vrijednost, a govorit će se i o budžetskim poticajima kojima vlast podržava privredu, ulogama vlasti u poticanju poslodavaca na zapošljavanje mladih, prednostima i manjkavostima postojećih programa aktivnih politika zapošljavanja dostupnih poslodavcima i nezaposlenima, kao i načinima podrške novim biznisima i samozapošljavanju.

O stanju u bh. privredi neophodno je razgovarati ako se u obzir uzme činjenica da je u BiH pola miliona nezaposlenih, a da su radna mjesta upravo u privredi.

Cilj Biznis foruma je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unapređenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Prijave za učešće na Biznis forumu već su počele, a forumu mogu prisustvovati svi privrednici, mladi preduzetnici, predstavnici vladinog, akademskog i nevladinog sektora, studenti i svi oni koji žele i misle da mogu poboljšati stanje u bh. privredi. Prijavni obrazac dostupan je na: http://bit.ly/2sJ82nJ .

Učešće je besplatno, a broj učesnika je ograničen.

Kako bi doprinio kreiranju boljeg poslovnog ambijenta u BiH, Institut je ovakav biznis forum ranije organizovao u Tuzli i Bijeljini.

Biznis forum "Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta" organizuju Institut za razvoj mladih KULT i Općina Tešanj, a u okviru inicijative „Poslovni prostor BH“ koja se provodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave