Intera organizuje svečanu dodjelu diploma polaznicima programa Moja Praksa

15.03.2014. 10:53 / Izvor: eKapija.ba
Intera organizuje svečanu dodjelu diploma polaznicima programa Moja Praksa

Cilj PI projekta je poticanje poduzetništva i zapošljavanja za mladu populaciju te jačanje konkurentnosti i produktivnosti malih i srednjih poduzeća.

INTERA Tehnološki Park, u sklopu projekta Partnership for Innovation (PI) financiranog od USAID-a, kroz program Moja praksa pruža mladim IT inženjerima i onima koji se bave IT tehnologijama praktičnu obuku u trajanju od 3 mjeseca kroz rad na realnim projektima mentoriranim od strane lokalnih IT poduzeća.

Cilj PI projekta je poticanje poduzetništva i zapošljavanja za mladu populaciju te jačanje konkurentnosti i produktivnosti malih i srednjih poduzeća.

Prva generacija polaznika/praktikanata uspješno je završila svoju praksu te se tim povodom organizira i svečana dodjela diploma i zahvalnica poduzećima koja su sudjelovala. Praktikanti će prezentirati svoje projekte na kojima su radili protekla tri mjeseca. Prezentirat će se i uspješni pokazatelji prilika za zapošljavanje koje su polaznici stekli kroz sudjelovanje u programu Moja Praksa. To je prilika za druženje s poduzećima i mentorima, odnosno budućim poslodavcima.

Svečana dodjela diploma i zahvalnica se organizira u srijedu 19.3.2014. s početkom u 11.30 u INTERA Tehnološkom Parku.

Gost ovog svečanog događaja je i gospodin Alex Bond, vršitelj dužnosti direktora misije USAID-a u BiH.

Ovom prilikom pozivaju sve zainteresirane mlade informatičare bilo da su studenti ili nezaposleni da nazoče svečanoj dodjeli i prezentaciji uspješnih projekata i rezultata polaznika prvog ciklusa.

Također, ohrabruju sve mlade da se prijave za drugi ciklus te da ne propuste priliku za praksu na realnim projektima i steknu priliku za zapošljavanje uz druženje i pozitvnu radnu atmosferu.

Prijave za drugi ciklus obuke počinju 24.3.2014. i trajat će do 4.4.2014.

Za više informacija posjetite www.intera.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave