Kompanija LANACO poklanja studentima Tech Hosted Student day

06.10.2021. 12:44 / Izvor: Akta.ba
Kompanija LANACO poklanja studentima Tech Hosted Student day

Petnaesti oktobar obilježava se kao međunarodni dan studenata.

Petnaesti oktobar obilježava se kao međunarodni dan studenata. Ove godine, Studentski dan Tech Hosted by LANACO konferencije održava se upravo na ovaj datum i posvećen je svim studentima iz BiH i regiona, koje, potpuno besplatno, očekuje kvalitetan edukativan i zabavan sadržaj.

Riječ je o najvećoj multivendorskoj konferenciji u Bosni i Hercegovini, koja i ove godine okuplja predstavnike svjetskih IT lidera – kompanija Veeam, Kaspersky, Lenovo, Fortinet, Dell i Hewlett Packard.

Pored njih, konferenciju će obogatiti i Keynote govori, iskustva uspješnih stručnjaka iz IT svijeta, ali i zanimljive panel diskusije, te vrijedne nagrade.

Na Studentskom danu mladi će imati priliku čuti Mladena Velentića (Research Scientist, Oslo University Hospotal; Norwegian University of Science and Technology), Jelenu Mijatović (Data Scientist, LANACO) i Jasmina Marića (Business Development Manager, OLX.ba).

Prisutni će na konferenciji saznati koliki je uticaj informacionih tehnologija na jedan od vodećih medicinskih sistema u Evropi, upoznaće se sa novim načinom razmišljanja u IT svijetu, te će iz prve ruke čuti kako je izgledao put poznatih brendova internet poslovanja poput platformi 3D Kingdom, Dernek.ba, Pik.ba (danas OLX) i Korpa.ba.

Agenda za studentski dan završiće panel diskusijom na temu Gaming industrija u BiH i regionu. Učesnici diskusije su najuspješniji gejmeri iz Bosne i Hercegovine – Nedim Lepić, Feđa Đedović, Elsin Uzunović, Đorđe Blagojević i Haris Čolaković.

"Tech Hosted by LANACO konferencija već godinama ima status događaja na kojem se dijeli znanje i razmjenjuju iskustva među stručnjacima i studentima iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Ove godine ćemo se, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, sa studentima družiti u online formatu, što predstavlja novi izazov za sve nas. Ipak, kako i sam slogan 'Game changing' kaže, ovogodišnja konferencija donosi mnogo zabave i novih znanja, na potpuno drugačiji način", rekao je Siniša Andrić, Event manager kompanije LANACO.

Studentski dan učesnici će moći pratiti putem Cisco Webex platforme, a svi zainteresovani već se mogu prijaviti putem prijavne forme na linku.

Sve informacije o Tech Hosted by LANACO konferenciji kao i agenda, mogu se pronaći na zvaničnom websajtu – www.techhosted.ba

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave