Poziv za prijavu za učešće na konferenciji o jačanju drvnog sektora

06.10.2021. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Poziv za prijavu za učešće na konferenciji o jačanju drvnog sektora

U petak, 8. listopada, na Kupresu se održava konferencija o jačanju jednog od najpropulzivnijih sektora u Bosni Hercegovini - drvnom sektoru.

U petak, 8. listopada, na Kupresu se održava konferencija o jačanju jednog od najpropulzivnijih sektora u Bosni Hercegovini - drvnom sektoru.

Konferencija se implementira u okviru projekta "Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini", financiranog od Europske unije i vlade SR Njemačke, uz očekivano sudjelovanje predstavnika domaćih poduzeća, resornih ministarstava, razvojnih agencija, tehnoloških parkova, kao i brojnih relevantnih dionika iz inozemstva.

Konferenciju organiziraju Gospodarska komora Federacije BiH, Drvni klaster Hercegovina u sklopu događaja "Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini", koji već tradicionalno okuplja sve ključne domaće i međunarodne aktere, najavili su organizatori.

Već dugi niz godina drvno-prerađivački sektor može se pohvaliti kontinuirano rastućim suficitom u vanjskotrgovinskoj razmjeni. Uz općepoznato bogatstvo sirovina, poduzetnička hrabrost i vještina domaćih ljudi su bili ključni pokretači razvoja te grane gospodarstva.

Upravo je cilj konferencije stvoriti preduvjete za nove poslovne suradnje između domaćih i inozemnih poduzetnika, kao i razmijeniti iskustva, znanja i rješenja aktualnih problema što bi u konačnici dodatno potaknulo razvoj sektora.

U sklopu konferencije održat će se tri tematska bloka s aktualnim temama te B2B sastanci kao izvrsna prilika za umrežavanje i dogovaranje novih poslovnih poduhvata. Domaći i inozemni govornici predstavit će aktualnosti iz drvnog sektora poput EU Green Deala, tržišnih kretanja, tehnološkog razvoja, digitalizacije i primjene inovacija, jačanja konkurentnosti sektora, biomase i energije iz drva, izvoznih potencijala, mogućnosti unaprjeđenja poslovanja i mnogih drugih.

Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu prethodnu prijavu dolaska na e-mail adrese: z.miletic@kfbih.com, info@drvniklaster.hr i dkh.mostar@gmail.com.

Projekt "Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini" sufinanciraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ).

Više informacija o EU4Business projektu može se pronaći na internetskoj adresi www.eu4business.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave