3. međunarodni AAA Kongres okupit će 400 ljekara iz zemlje i regiona

23.05.2022. 11:39 / Izvor: Akta.ba
aaa kongres

Ovogodišnji program Kongresa je posvećen "Zajedničkom porijeklu atopijskih i hroničnih inflamatornih bolesti i prilagođavanju promjenama u zdravstvu".

Udruženje pacijenata s alergijama, astmom i atopijskim dermatitisom, registrovano na nivou BiH, organizuje 3. AAA Kongres uz saradnju i pokroviteljstvo Akademije nauka i umjetnosti BiH – Odjel za medicinske nauke. 

"Uspjeli smo uvrstiti BiH među zemlje koje posvećuju kontinuiranu pažnju unapređenju znanja zdravstvenih radnika na polju atopijskih bolesti. Naime, ovogodišnji 3. po redu međunarodni AAA Kongres smo doveli na zavidan nivo, a zahvaljujući stručnom odboru i timu internacionalnih predavača i vodećih svjetskih stručnjaka iz svijeta", navode organizatori.

Ovogodišnji program Kongresa je posvećen "Zajedničkom porijeklu atopijskih i hroničnih inflamatornih bolesti i prilagođavanju promjenama u zdravstvu". Tokom trodnevnog programa, učesnici će imati priliku da prisustvuju na više od 30 stručnih prezentacija i interaktivnih radionica koje će održati prestižni naučnici i kliničari.

Naučni program će pomoći učesnicima da prikupe ažurirane naučne informacije te da unaprijede svakodnevnu praksu. Da bi se poboljšalo javno zdravlje, neophodno je uključiti zajedničke napore svih zainteresovanih strana, uspostavljanje saradnje između različitih disciplina, vladinih tijela, industrije i pacijenata.

3. međunarodni AAA Kongres će se održati od 27. do 29 maja, Hotel Hills Sarajevo, a okupit će 400 ljekara iz zemlje i regiona. Kongres je bodovan.

Registraciju možete izvršiti na www.aaa-congress.com ili putem maila congress@aaa-congress.com

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave