Solarna industrija

Vodeći regionalni stručnjaci na "Balkan Solar Summitu" u Banjaluci

21.01.2023. 09:38 / Izvor: Akta.ba
solar summit

Foto: Balkan Solar Summit

Ostalo je nešto manje od 20 dana do početka "Balkan Solar Summita" u Banjaluci, koji će okupiti vrhunske stručnjake u Banskom dvoru i koji će upravo na jednom mjestu dati sve aktuelne odgovore u vezi solarne energije i solarne industrije.

Ostalo je nešto manje od 20 dana do početka "Balkan Solar Summita" u Banjaluci, koji će okupiti vrhunske stručnjake u Banskom dvoru i koji će upravo na jednom mjestu dati sve aktuelne odgovore u vezi solarne energije i solarne industrije.

Tokom dvodnevne konferencije, na osam panela i četiri predavanja, biće zastupljene zanimljive teme, sa razmijenom praktičnog iskustva i znanja, a konkretna solarna rješenja će biti prezentovana u izložbenom dijelu.

"Projektovanje i izvođenje solarnih elektrana", "Od ideje do prvog megavata", "Cijene električne energije na regionalnom tržištu - predviđanja i izazovi", "Pojam virtuelne elektrane i model pristupa virtuelnim elektranama", su samo dio raznovrsnog programa "Balkan Solar Summita".

Značajna tema je i prvog panela, na kojem će se govoriti o tome na šta su su se zemlje Zapadnog Balkana obavezale potpisivanjem Sofijske deklaracije o Zelenoj agendi, koje su odgovornosti, planovi i očekivani rezultati.

Mnoge će, uvjereni smo, zanimati i predavanje "Kako do dodatnih zarada iz solarnih elektrana?", na kojem će se govoriti o karbonskom sertifikatu, pohranjivanju energije i o zelenom hidrogenu.

Broj učesnika je ograničen, rezervišite svoje mjesto na vrijeme na www.solarsummit.ba

"Balkan Solar Summit" se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave