07. i 08. novembra

FabLab BiH najavljuje prisustvo na "Sarajevo Unlimited 2023"

03.11.2023. 08:36 / Izvor: Akta.ba
fab lab

FabLab BiH sa ponosom najavljuje prisustvo na VIII regionalnom forumu inovacija, tehnologija i preduzetništva - "Sarajevo Unlimited 2023"

FabLab BiH sa ponosom najavljuje prisustvo na VIII regionalnom forumu inovacija, tehnologija i preduzetništva - "Sarajevo Unlimited 2023"

Radujemo se predstaviti prisutnima projekte i aktivnosti iz naše inovativne Fab laboratorije na kojima radi talentovani tim ljudi. 

Organizovati ćemo zabavu uz VR (Virtuelnu Realnost) i prikazati moć 3D printera i cobot-a te na koje načine možete svoje ideje pretvoriti u realnost bez obzira na industriju u kojoj radite.

Također, moći ćete nam se pridružiti na vama primamljivom panelu i saznati novosti iz digitalnog svijeta:

1. Budućnost digitalne fabrikacije - (Trendovi i inovacije u digitalnoj fabrikaciji, uključujući upotrebu umjetne inteligencije, automatizaciju i IoT uređaje)

2. Izazovi i mogućnosti za startupe u hardverskom sektoru Razmatrajte izazove s kojima se suočavaju hardverski startupi u regiji i kako prevazići te prepreke)

3. 3D štampanje u medicini i zdravstvu (Diskusija o primjeni 3D štampe u medicini, kao što su prilagođene proteze, implatanti i druge inovacije

4. Digitalna fabrikacija i održivost (Razgovor o ulozi digitalne fabrikacije u postizanju održivosti i smanjenju ekološkog uticaja)

Inovatorima i poduzetnicima ćemo prikazati kako FabLab BiH može biti integralni dio priče u razvoju biznisa, tako što će naši eksperti iz oblasti razvoja inovacija i biznisa nuditi razne vrste podrške i pomoći startup-ima kroz 𝐅𝐚𝐛𝐥𝐚𝐛 𝐈𝐧𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐇𝐞𝐥𝐩 kutak.

Za kraj, biće prezentovani i FabLab BiH servisi namjenjeni za unaprijeđenje poslovanja malih ili srednjih preduzeća, a koji su dostupni putem Digital Storm DIH-a**, u okviru projekta EU4DigitalSME*:

Za sve servise iz ponude, FabLab BiH nudi edukacijske usluge te konsulting i mentorstvo, a više detalja o tome pročitajte na linku.

*Projekat EU4DigitalSME sufinansira Europska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju SRS Njemačke (BMZ), a implementira GiZ. Cilj projekta je ostvarivanje poslovnih ciljeva malih ili srednjih preduzeća, a maksimalan iznos sredstva za koje je moguće aplicirati je 10.000 KM

Iskoristite priliku da, tokom Foruma posjetite FabLab BiH prostor, saznate na koji način iskoristiti dostupna, bespovratna, sredstva na neke od FabLab BIH servisa za unaprijeđenje tržišne konkurentnosti, a sve uz besplatno savjetovanje i konsultacije za sve zainteresovane aplikante.

Vidimo se 07. i 08. novembra 2023. u hotelu Holiday Inn, Sarajevo!

**DIGITAL STORM DIH predstavlja neprofitnu saradnju između QSS i FabLab BiH s misijom promovisanja digitalnih inovacija i pomoći malim i srednjim preduzećima (MSP) da ulažu u digitalizaciju kako bi poboljšali svoju tržišnu agilnost i konkurentnost.

Digital Storm DIH

Javni poziv za mala ili srednja preduzeća

FabLab BiH

Sarajevo Maker Faire

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave