EBRD organizira investicijski forum za Zapadni Balkan

13.02.2014. 09:44 / Izvor: eKapija.ba
EBRD organizira investicijski forum za Zapadni Balkan

EBRD će biti domaćin investicijskog foruma koji će okupiti sedam premijera iz zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatske u Londonu krajem ovog mjeseca. Ovo je prvi put da će EBRD ugostiti toliko šefova vlada u svom sjedištu.

EBRD će biti domaćin ivesticijskog foruma koji će okupiti sedam premijera iz  zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatske u Londonu krajem ovog mjeseca. Ovo je prvi put da će EBRD ugostiti toliko šefova vlada u svom sjedištu. Forumu će nazočiti premijeri Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije, a će biti održan po Gymnich modelu. 

Ovaj događaj koji će se održati 24. veljače bit će idealna prilika za poslovne lidere i međunarodne tvrtke da nauče više o zemljama Zapadnog Balkana i ulozi EBRD-a u njima.

"Ideja je predstaviti ovu regiju u cjelini, kao ulagačko odredište ", kazao je viši politički savjetnik EBRD-a Oleg Levitin. "Nadamo se da će ova konferencija, osim olakšavanje stranih investicija poslati snažnu političku poruku o zrelosti i stabilnost u regiji", kazao je on.

Regionalna integracija kroz izgradnju cestovnih koridora, plinovoda, širenje u sektoru proizvodnje i drugih projekata će biti glavna tema konferencije. "Vjerujemo da regionalna integracija treba biti prioritet", rekao je Claudio Viezzoli , direktor EBRD-a za Zapadni Balkan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave