Međunarodni simpozij iz informacijsko‐ komunikacijskih tehnologija INTSIKT

07.06.2014. 09:05 / Izvor: eKapija.ba
Međunarodni simpozij iz informacijsko‐ komunikacijskih tehnologija INTSIKT

Simpozij INTSIKT je tradicionalni događaj kojeg zajedno organiziraju Fakultet elektrotehnike u Tuzli, Fakultet elektrotehnike u Ljubljani i BIT centar Tuzla.

INTSIKT 2014  je međunarodni forum koji okuplja znanstvenike i inženjere čiji su interes informacijsko-telekomunikacijske tehnologije. Simpozij INTSIKT je tradicionalni događaj kojeg zajedno organiziraju Fakultet elektrotehnike u Tuzli, Fakultet elektrotehnike u Ljubljani i BIT centar Tuzla.

Brzi razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija nudi ogroman potencijal u svim sferama gospodarstva, nauke ali i svakodnevnog života. Teme Simpozija su aktuelne i svake godine se prilagođavaju trendovima razvoja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Ovogodišnji jubilarni InTsikt će se održati 9. I 10. juna/lipnja 2014. godine pod okvirnom temom “Pametne tehnologije za pametnu  budućnost”.

U okviru simpozija InTsikt 2014 će se održati 12 predavanja, renomiranih profesora i eksperta sa univerziteta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Švicarske, Slovačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Turske i Norveške. Iako su u fokusu primarno telekomunikacijske i informacione tehnologije, biće obrađene i teme iz domena elektroenergetike i medicine.

Svi detalji vezani za Simpozij su dostupni na web stranici http://www.intsikt.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave