Investicijska konferencija u okviru BEAR razvojne inicijative 04.09.

30.08.2014. 07:59 / Izvor: eKapija.ba
bear

Događaj se organizuje u okviru njihove BEAR razvojne inicijative koju je nagradio FDI magazine Financial Times-a, vodeći časopis u Evropi za direktna strana ulaganja.

Teslić, Tešanj i Žepče organizuju Investicijsku konferenciju 04.09.2014. godine, u Hotelu Europa u Sarajevu, s početkom u 11:00. Događaj se organizuje u okviru njihove BEAR razvojne inicijative koju je nagradio FDI magazine Financial Times-a, vodeći časopis u Evropi za direktna strana ulaganja.

Učesnicima skupa obratit će se Christian Hellbach, ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, Brigitte Heuel-Rolf, regionalna direktorica GIZ-a za zapadni Balkan, Milan Miličević, načelnik Opštine Teslić, Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj i Mato Zovko, načelnik Općine Žepče.

FDI magazin je izabrao BEAR područje među 10 najboljih destinacija za ulaganje u Evropi, po kriteriju isplativosti za investitore (2014/15). Mjesto na vrhu liste evropskih gradova i regija budućnosti predstavlja odličnu preporuku za ulaganja u Teslić, Tešanj i Žepče.

Konferencija će predstaviti potencijale za ulaganje u Teslić, Tešanj i Žepče i mogućnosti njihove privrede. Na događaju će se okupiti privrednici i investitori u BiH, predstavnici ambasada i međunarodnih organizacija, kao i stranih privrednih komora u BiH, novinari, urednici i eksperti za poduzetništvo i ekonomiju, predstavnici dijaspore, poslovnih udruženja i javnih institucija u BiH. Organizaciju događaja podržava GIZ, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju i AHK, Predstavništvo njemačke privrede u BiH.

BEAR predstavlja područje poslovne izvrsnosti (Business Excellence Area) Teslića, Tešnja i Žepča- tri lokalne zajednice s izuzetno dinamičnim privatnim sektorom. BEAR razvojna inicijativa pokrenuta je u septembru 2013. godine unutar projekta među-općinske saradnje. Tri općine su vidjele svoju priliku da kroz međusobnu saradnju na ekonomskom planu privuku više investicija, stvore više radnih mjesta i podrže daljnji ekonomski napredak.

Za dodatne informacije o BEAR inicijativi Teslića, Tešnja i Žepča posjetite www.bear.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave