Liderstvo u doma krize: Poslovni forum menadžera 2020: ReThink & ReStart

22.10.2020. 13:33 / Izvor: Akta.ba
Liderstvo u doma krize: Poslovni forum menadžera 2020: ReThink & ReStart

Šesti "Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020" će se održati 27. i 28. oktobra 2020. godine u Etno selu Stanišići

Centar za edukaciju PRO EDUCA iz Banjaluke je, prije 5 godina, radeći na identifikaciji problema i potencijala za razvoj privrede prepoznao značaj i korist koje bi cijela privreda mogla da osjeti od okupljanja, razmjene znanja i iskustava, edukacija, radionica i naravno, druženja najsposobnijih menadžera u privredi Republike Srpske i organizovao prvi Poslovni forum menadžera.

Ovaj događaj je već postao tradicija, ali ove godine, umjesto novih trendova iz oblasti savremenog poslovanja, organizatori su odlučili posvetiti se osnovama biznisa, etičkog poslovanja, te u duhu vremena restrukturisanju organizacija za i zbog “nove normalnosti”, izazovima doba pandemije za privedu, ali i dualnom obrazovanju.

Šesti “Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020.” će se održati 27. i 28. oktobra 2020. godine u Etno selu Stanišići. Kako bi sve epidemiološke mjere i preporuke bile ispoštovane, broj učesnika je ograničen, ali za sve one koji žele pratiti dvodnevni program, Centar za edukaciju PRO EDUCA omogućio je live prenos događa putem Facebook stranice i YouTube kanala Centra za edukaciju PRO EDUCA.

Može li cijela filozofija biznisa stati u 5 lekcija i jedan školski čas?

Keynote predavanje prvog dana održaće dr Dragana Đermanović, koja je u realnom biznisu doktorirala, baš kao i na fakultetu, na temu postavljanja, vođenja i razvoja uspješnog biznisa. Ova izuzetna poslovna žena vjeruje da može mnogo da se kaže u malo vremena.

 

To je dokazala mnogo puta do sad, a Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. je nova prilika za to. Ona će tokom svog predavanja podijeliti svojih omiljenih 5 lekcija iz biznisa kako bismo lakše prevazišli izazove nakon pandemije. Dragana je blogerka, internacionalna strateškinja i predavačica iz oblasti poslovne primjene interneta. Predsjednica je Bee Premium Grupe (BPG) i suosnivačica BeeShaper startapa. Na Svjetskom ženskom ekonomskom forumu u Indiji (WEF17) proglašena je za „Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva“ i tako ponijela najprestižnije svjetsko priznanje u svojoj oblasti. Savjetnica je za strateško online komuniciranje i istraživačica u oblasti primjene internet komunikacijskih platformi u poslovanju. Doktorirala je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Odsjek za Industrijsko inženjerstvo i mendžment.

Restrukturisanje organizacija za ‘novu normalnost’

Današnji lideri se suočavaju sa svijetom u kojem se društvo i tehnologija mijenjaju brže nego sposobnost većine organizacija da se prilagode. Za to možemo da krivimo tehnologiju, internet, društvene medije ili navike mlađih generacija, ali ništa od toga neće promijeniti realnost niti osigurati uspjeh neke organizacije u budućnosti. Aktuelna pandemija kovid-19 je ubrzala potrebu za digitalnom tranformacijom preduzeća, faktorom koji se već smatra najznačajnijim katalizatorom u evoluciji biznisa. O tome koliko nas je pandemija dočekala (ne)spremne i koliko su naši lideri i organizacije (ne)spremne za “novu normalnost” govoriće Vladimir Vulić. Kako izgleda prelazak s jučerašnje na današnju logiku, kako bi trebalo da bude strukturirana organizacija za “novu normalnost” i koji je model menadžmenta koji nam je potreban za uspjeh u budućnosti biće predmet njegovog predavanja “Restrukturisanje organizacije za ‘novu normalnost’”. Vladimir je redovan predavač na konferencijama, a teme o kojima govori su biznis strategija, liderstvo, upravljanje inovacijama i promjenama, preduzetništvo i društveni mediji, konsultant je u oblasti menadžmenta, inovacija i društvenih medija i jedan od pionira internet preduzetništva u Crnoj Gori. Suosnivač je i Digitalizuj.me i programski direktor konferencije Spark.me, jedne od najvećih tehnoloških/biznis konferencija u Evropi.

 

Privreda u doba korone

Nakon predavanja, biće održana panel diskusija na temu Privreda u doba korone, u kojoj je najavljeno učešće sljedećih panelista: Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, te Goran Račić, predsjednik Privredne komore Banjaluka.

Porodične firme

Drugi dan Poslovnog foruma menadžera Bijeljina 2020. otvoriće predavanje Dragana Močevića “Porodične firme”. Močević se ovom temom bavi već skoro deceniju, te će govoriti ne samo o trenutnoj krizi izazvanoj pandemijom korona virusa već i o problemima i izazovima s kojima se porodične firme u Bosni i Hercegovini suočavaju decenijama unazad. Ne postoje savršene jedinstvene formule koje odgovaraju svima i koje svakoj kompaniji mogu da garantuju uspjeh, ali su reorganizacija poslovanja, uvođenje principa korporativnog upravljanja, decentralizacija upravljanja u kompanijama i delegiranje zadataka neka od rješenja koja mogu pomoći porodičnim firmama da prevaziđu, kako trenutnu, tako i višedecenijske krize.

Nakon predavanja o porodičnim firmama uslijediće razgovor 1:1 sa mr Srđanom Rajčevićem, ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske.

Perspektive za dualno obrazovanje u Republici Srpskoj

Za kraj Poslovnog foruma menadžera Bijeljina 2020. najavljena je panel diskusija u kojoj će učestvovati mr Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske, prof. dr Dejan Bokonjić, sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu – Medicinski fakultet, prof. dr Aleksandar Grubor, Dekan Ekonomskog fakulteta Subotica, Univerziteta u Novom Sadu, te Aleksandra Mihajlović Bijelić u ime Privredne komore Republike Srpske.

Organizatori će obezbijediti sve potrebne uslove za poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka.

Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. počinje 27. oktobra i svi zainteresovani ga mogu pratiti uživo besplatno putem Facebook stranice i YouTube kanala Centra za edukaciju PRO EDUCA.

*Organizator zadržava pravo izmjene programa i učesnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave